lv
VqGYE5CCxmhd71vI5IDVYS2ZnKCzA8fNnsnnBKCV
464825

Apsūdz audžutēvu bērna sišanā par sliktu uzvedību un sekmēm

Apsūdz audžutēvu bērna sišanā par sliktu uzvedību un sekmēm

Prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar savu mazgadīgo audžubērnu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Kā izriet no apsūdzības, laikā no 2018.gada sākuma līdz 2020.gada vidum vīrietis nolūkā sodīt audžubērnu par sliktu uzvedību un sliktām sekmēm skolā sita viņu gan ar siksnu pa dažādām ķermeņa daļām, gan ar plaukstu pa galvu.

Tādējādi apsūdzētais nodarījis mazgadīgajam fiziskas un arī psihiskas ciešanas, kas ir noturīgu baiļu un apdraudējuma izjūta, nomāktība, raudāšana, nemiers, satraukums, noslēgtība, nevēlēšanās runāt par notikumiem, kas aktualizē cietušā emocionālos pārdzīvojumus.

Apsūdzētais nenodrošināja savu mazgadīgo audžubērnu ar tādiem dzīves apstākļiem un labvēlīgu sociālo vidi, kas veicinātu bērna pilnvērtīgu fizisko un intelektuālo attīstību, norāda prokuratūra.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Ieva Kustova: Vai vēl ir iespējams nogriezties no ceļa, kas ved pretī katastrofai?
Nesen noslēdzās ANO Klimata konference (COP27), kas šoreiz notika Ēģiptē un tika pieteikta kā pasaules pēdējā iespēja ierobežot globālo sasilšanu līdz 1,5°C, ieviešot 2015. gadā līdzīgā konferencē parakstītā Parīzes nolīguma saistības un palīdzot veido...
KNAB: Politiķiem pašiem jāizvērtē, vai ir ētiski rezervēt Dziesmu svētku biļetes
Saeimas deputātiem un Ministru kabineta locekļiem pašiem būtu vēlams izvērtēt, vai privilēģija rezervēt un iegādāties biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem ir pieņemama no ētikas viedokļa, atzina Korupcijas novēršan...
Aptauja: Vakcinēties pret gripu Latvijā vēlētos tikai 22% iedzīvotāju

Vakcinēties pret gripu Latvijā vēlētos vēl 12% Latvijas iedzīvotāju, bet 10% to šosezon jau ir izdarījuši, liecina "Benu aptiekas" "Stresa termometra" aptaujas rezultāti.

Tikmēr 73% aptaujāto vakcinēties pret gripu neplāno.

Vīriešu vidū pret gripu vakci...



Komentāri