lv
B0gsHeRi2bWiBpRtWzwlwS4RTuwUe5C1DBkCuRoX
452271

Podoļaks: Bargajā salā Krievija var veikt masīvu raķešu triecienu Ukrainai

Podoļaks: Bargajā salā Krievija var veikt masīvu raķešu triecienu Ukrainai

Krievija var veikt jaunu masīvu raķešu triecienu Ukrainai, kad iestāsies bargs sals, paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Mihailo Podoļaks.

"Man šķiet, ka tagad Krievijas taktika ir nedaudz mainījusies, viņi gaida sala pastiprināšanos. Lai naktī temperatūra noslīdētu līdz 8-10 grādiem zem nulles, un šajā brīdī viņi vēlas dot visjūtīgāko triecienu Ukrainai. Viņi atklāti gaida iespēju saldēt pēc iespējas skarbāk, jo šajā gadījumā galvenais trieciens būtu ne pa enerģētikas sektoru kā tādu, bet caur enerģētikas sektoru pa apkuri," intervijā Krievijas žurnālistei Jūlijai Latiņinai sacīja Podoļaks.

Viņš norādīja, ka šāds plāns ir absolūti "kanibālistisks", un tas ir pilnībā pārdomāts.

Krievija 23.novembrī ar vairākiem desmitiem spārnoto raķešu apšaudīja enerģētikas infrastruktūras mērķus visā Ukrainā, izraisot plašus elektrības un siltumapgādes traucējumus.

Masīvi Krievijas uzbrukumi Ukrainas energosistēmai turpinās jau kopš 10.oktobra.

Krievija vēlas ieņemt Bahmutu par katru cenu, vēsta izlūkdienests
Krievija vēlas ieņemt Ukrainas austrumu pilsētu Bahmutu par katru cenu, ieguldot šajā uzdevumā nesamērīgi daudz spēku un līdzekļu, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā publiskajā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs.
Šogad tiešraides putnu ligzdās izauguši 16 jaunie putni

Šogad Latvijas tiešraides putnu ligzdās izauga 16 jaunie putni, informēja Latvijas Dabas fonda (LDF) komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

LDF 11.tiešraides sezonā varēja virtuāli ielūkoties desmit aizsargājamo putnu ligzdās, bet kā papildus bonu...

Galvenajā lomā – cilvēks. Recenzija par Jāņa Joņeva grāmatu «Decembris»
Jāņa Joņeva jaunākais literārais veikums "Decembris" spēlējas ar kolektīvo atmiņu un liek prātot, par ko tad ir šis dokumentālais garstāsts. Šķetinot apputējušu avīžu arhīvus un veicot detektīvcienīgu izmeklēšanu, autors precīzi parāda – šis stāsts nav...


Komentāri