lv
TSIcUFxvcqfncD5ZA7mCVqoemU5MoXnKQdTUc6QV
450435

Māris Bērziņš par rakstnieku kļuva, dzenājot bumbiņas kultūrkapitāla direktora datorā

Māris Bērziņš par rakstnieku kļuva, dzenājot bumbiņas kultūrkapitāla direktora datorā
Rakstniecība parasti nav tik daudz mērķis, cik aicinājums, kas pie cilvēka ierodas brīdī, kad viņam ir, ko pastāstīt citiem. Šķiet, ar Māri Bērziņu noticis tieši tā: rakstniecībai viņš pievērsies 40 gadu vecumā, kad bija pastrādājis jau daudzās un ļoti dažādās profesijās. Sabijis pavārs, krāsotājs, tirdzniecības inspektors, metereologs, sporta metodiķis, prečzinis, krāsotājs un ekonomists. Trīs gadus bijis arī Valsts kultūrkapitāla fonda vadītājs. Nav nekādu šaubu, ka Bērziņa dzīve ir vesels neparastu stāstu kaleidoskops, un raidījums "Daudz laimes, jubilār!", pamanījis kalendārā rakstnieka jubilejas sešdesmitnieku, steidzas aicināt šarmanto rakstnieku uz sarunu.
Banksija darbs Ukrainā izgriezts no nama sienas
Britu grafiti mākslinieka Banksija darbs Ukrainā ir izgriezts no nama sienas neilgi pēc tā pabeigšanas, piektdien paziņoja Kijivas apgabala policijas priekšnieks Andrijs Ņebitovs.
Lībiešu krasts – kādas ir tā vēsturiskās saknes un šodiena?
Lībiešiem 20. gadsimts bijis sarežģīts. Lībiešu krasts, kas ilgi sargāja lībiešu kultūru, kara laikā kļuva par frontes zonu, bet padomju okupācijas laikā par pierobežas zonu, kā rezultātā lībieši bija spiesti pamest savas mājas, Latvijas Radio raidījum...
Rīgā un Viļņā degvielas cenas turpina kristies, Tallinā saglabājas stabilas
Pagājušajā darba nedēļā Rīgā un Viļņā turpināja kristies degvielas cenas, bet Tallinā tās saglabājās stabilas, liecina aģentūras LETA Baltijas valstu galvaspilsētās apkopotie dati.


Komentāri