lv
DAGhXf2dsiZE75zelVK90VsMMu4RgyZnXWxqWZ3l
440337

Pēdējā laikā mani darbi vienmēr beidzas ar Domažoru. Saruna ar komponistu Pēteri Vasku

Pēdējā laikā mani darbi vienmēr beidzas ar Domažoru. Saruna ar komponistu Pēteri Vasku
"Tik bieži mēs esam noguruši, tik bieži – noskumuši, nelaimīgi un dusmīgi... To visu projām! Lai mūzika paceļ virs zemes! Lai tā noglāsta dvēseli, lai noglāsta mūs. Jo tas taču ir mūzikas uzdevums – pacelt pāri reālajai dzīvei, kurā mēs dzīvojam: mūzika mums dod tādus laimes brīžus, kad tas viss ir prom, tavai dvēselei ir spārni un tā var lidot," ir pārliecināts komponists Pēteris Vasks. Intervijā Latvijas Radio 3 "Klasika" viņš stāsta par savas kormūzikas interpretējumiem tikko Berlīnē un vēl citu savu opusu dzīvi aiz Latvijas robežām, kā arī par Rīgas Domā gaidāmo "Jubilejas mesu" un "Musica Serena" Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un tā jaunā galvenā diriģenta Tarmo Peltokoski programmā.
Lietuvas Kultūras ministrija aicina boikotēt Krievijas māksliniekus
Lietuvas Kultūras ministrija aicina pasākumu rīkotājus neielūgt uz koncertiem Krievijas māksliniekus, kuri nav publiski nosodījuši savas valsts prezidenta Vladimira Putina izraisīto karu Ukrainā.
Siguldas un Ropažu novados jaunnedēļ notiks Aizsardzības akadēmijas kadetu apmācība
No 5. līdz 7. decembrim Ropažu un Siguldas novadu meža masīvu teritorijā un “Vangažu termināls” teritorijā norisināsies vada līmeņa taktiskā apmācība, kurā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti pilnveidos praktiskās iemaņas motorizēto oper...
Ungārija turpinās bloķēt ES palīdzības programmu Ukrainai
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdien paziņojis, ka turpinās iebilst pret Eiropas Savienības (ES) plānu nākamgad nodrošināt Ukrainai palīdzību 18 miljardu eiro apmērā.


Komentāri