lv
SkhC1uHyepwj5k8xSL4A15tE2ubojtPL9o7t00Ru
43902

Ukrainas kara automašīna Orļiks būs apskatāma Latvijas kara muzeja vestibilā

Ukrainas kara automašīna Orļiks būs apskatāma Latvijas kara muzeja vestibilā

No šodienas Ukrainas kara automašīna "Orļiks" būs pieejama publiskai apskatei Latvijas Kara muzeja vestibilā un kļūs par daļu no muzeja ekspozīcijas, informē Aizsardzības ministrijā (AM).

AM ziņo, ka izstādītais auto tika izmantots Ohtirkā, kur tas tika izmantots karavīru transportēšanai uz kauju vietām un no tām.

Vēlāk ar "Orļiku" tika sniegts atbalsts Ukrainas aizstāvjiem smagākajās cīņās Sumi reģionā, bet kaujās pie Izjumas auto tika izmantots ievainoto evakuācijai, pārtikas un ūdens apgādei, kā arī baļķu vešanai, lai nostiprinātu Ukrainas armijas pozīcijas.

Pēc dalības cīņās pusgada garumā automobilis cieta nelabojami smagus bojājumus kaujā Bahmutas reģionā, pauž ministrijā.

AM informē, ka Ukrainas bruņoto spēku 93. mehanizētās brigades pārstāvis norādījis, ka ""Orļiks" paveicis lielu darbu, ar to evakuēja ievainotos - pateicoties "Orļikam" tos varēja izvest pat no grūti sasniedzamām vietām". Pie auto ir piemetināts ložmetēja balsts. Uzbrukumu vai desanta atbalsta operāciju laikā tur bija piestiprināts ložmetējs, kas ar savu uguni atbalstīja Ukrainas spēku došanos uz priekšu.

Vienlaikus ministrijā atzīmē, ka aizsardzības nozare izsaka pateicību akcijas "Twitter konvojs" organizatoriem un iedzīvotājiem, ar kuru palīdzību kopš šī gada 24.februāra Ukrainā ir nogādātas vairāk nekā 850 automašīnas un humānā palīdzībā, kas ir neatsverams atbalsts Ukrainas aizstāvjiem un sabiedrībai cīņā pret Krievijas agresiju.

Sestdien Kurzemē līs, vakarā lietus gaidāms arī valsts centrālajā daļā
Sestdien Latvijā no rietumiem ieradīsies atmosfēras fronte - Kurzemē gaidāms lietus, vakarā nokrišņu zona sasniegs valsts centrālo daļu.
Bijusī ministre: Latvijas izglītības sistēmā katastrofāli trūkst izcilības
Latvijas izglītības sistēmā katastrofāli trūkst izcilības, un vispārējais līmenis, salīdzinot ar ar citām attīstītajām valstīm, ir ļoti viduvējs, pauda Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas izglītības eksperte, bijusī izglītī...
Krievijas karavīri Hersonā ieņem dzīvokļus, gatavojoties kaujām pilsētā
Krievijas okupācijas spēku karavīri Ukrainas dienvidu pilsētā Hersonā padzen no dzīvokļiem civiliedzīvotājus un ievācas tajos, piektdien pastāstīja kāds Hersonas iedzīvotājs.


Komentāri