lv
Rk1AWwn13myV47BeFotvzMsSy8oUkkbu2dgnqTww
438602

Paplašina Latvijas komēdijas balvas Grābeklis apbalvojumu klāstu

Paplašina Latvijas komēdijas balvas Grābeklis apbalvojumu klāstu

"VEF Kultūras pilī" 6.janvārī komiķu apvienība "Comedy Latvia" pasniegs Latvijas komēdijas balvu "Grābeklis", informēja "Comedy Latvia" vadītājs Edgars Žukovskis.

Līdztekus "Grābekļiem", ar ko otro gadu apbalvos gada komiķi un gada joku, pirmo reizi tiks pasniegtas arī balvas par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā un "Komēdijas gada notikums".

Žukovskis vērš uzmanību, ka pirmais "Grābeklis" notika šī gada sākumā, kad uz skatuves kāpa tikai "stand-up" komiķi. Viņa ieskatā, lai arī šāds pasniegšanas veids ir populārs, pienācis laiks novērtēt un apbalvot arī komēdijas meistarus.

"Stand-up" komēdija, improvizācijas teātris, etīžu izrādes - tie ir komēdijas formāti, ar kuriem cilvēkus smīdina komiķi un improvizatori, un tāpat kā mūziķus un dramatiskā teātra aktierus, viņi ir atzinīgi jānovērtē. Žukovskis uzsver, ka Latvijā ir jābūt komēdijas balvai, kas novērtēs smieklīgākos un sekmēs komēdijas attīstību.

"Gada komiķa" un "Gada joka" apbalvojumu ieguvējus, tāpat kā iepriekš, kad laurus plūca Jānis Kreičmanis un Kalvis Troska, noteiks skatītāji, taču "Grābekļus" nominācijās par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā un "Komēdijas gada notikums" piešķirs "Comedy Latvia" komiķi.

Valdības deklarācija varētu būt gatava nākamnedēļ

Topošās koalīcijas partiju apvienību - "Apvienotā saraksta" (AP), "Jaunās vienotības" (JV) un Nacionālās apvienības (NA) - veidotā valdības deklarācija varētu būt gatava nākamnedēļ, pauda AS frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Valdības deklarācijas ...

Eksperts: Brūkot Krievijai, iespējams, krievi mēģinās masveidā ierasties Baltijā

Pasaulē migrācijas spiediens ilgtermiņā būs tikai pieaugošs, turklāt nav izslēgts, ka, brūkot Krievijai, šīs valstspiederīgie mēģinās masveidā ierasties Baltijā, piektdien Latvijas Iekšlietu ministrijas organizētajā diskusijā norādīja Starptautiskās Mi...

VVD soda uzņēmumu par nelikumīgu lamināta atkritumu dedzināšanu
Valsts vides dienests (VVD) konstatēja, ka Daugavpilī, uzņēmuma SIA “Limits D” telpu apkurē tiek izmantoti laminētu skaidu plākšņu atkritumi – vainīgā persona tiks sodīta par ražošanas atkritumu dedzināšanu, portālu “Delfi” informēja VVD.


Komentāri