lv
1Wl4sfY08IVCFs6G0JGXc1ap9M4LWfSEUKc9Bs2A
4270532

Ventspils industriālajam parkam ir daudzsološas perspektīvas (+VIDEO)

Ventspils industriālajam parkam ir daudzsološas perspektīvas (+VIDEO)

Šeit attīstības potenciāls ir mašīnbūves, elektroenerģijas, zaļā metanola, ūdeņraža, plastmasas izstrādājumu un elektronikas ražošanas nozarēm.

Rīgā pagājušajā nedēļā notika viens no lielākajiem starptautiskajiem nekustamo īpašumu un investīciju pasākumiem Baltijas valstīs – BREL (Baltic Real Estate Leaders) forums, piedalījās arī Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils osta” pārstāvji, lai prezentētu investīciju iespējas Ventspilī.
Katru gadu forumā pulcējas pieredzējuši nozares līderi un speciālisti no visas pasaules, lai pārrunātu aktuālos jautājumus nekustamā īpašuma segmentā un veicinātu izpratni par labāko praksi ārvalstu investīciju piesaistē un nodrošināšanā reģionā. Foruma programma šogad koncentrējas uz tādām jomām kā pilsētplānošana, digitalizācija un investīcijas.

Viens no foruma organizēšanas galvenajiem partneriem ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, kuras informācijas stendā tika prezentēti Latvijas reģionālie industriālie parki, tostarp arī nacionālās nozīmes Ventspils industriālais parks.

Plānots, ka topošā Ventspils industriālā parka teritorijā darbosies tehnoloģiski inovatīvi uzņēmumi, kas ražošanas procesa nodrošināšanai izmantos atjaunojamo enerģiju. Šeit attīstības potenciāls ir mašīnbūves, elektroenerģijas, zaļā metanola, ūdeņraža, plastmasas izstrādājumu un elektronikas ražošanas nozarēm. Kopumā industriālā parka attīstībai paredzētas trīs funkcionālās zonas – augsto tehnoloģiju ražošanas, zaļo tehnoloģiju ražošanas un zaļās enerģijas zona.

Ventspils industriālajā parkā investoriem nomai tiek piedāvāta plānotā ražošanas ēka 4400 kvm platībā ar visu nepieciešamo infrastruktūru, kā arī investoriem industriālā parka teritorijā ir iespēja izsoles kārtībā iegūt apbūves tiesību saules paneļu un ar to saistīto inženierbūvju vai viedās specializācijas jomu būvju būvniecībai un lietošanai.

Ventspils pašvaldība jau divas desmitgades veiksmīgi īsteno industrializācijas programmu, un Ventspilī ir visi priekšnoteikumi industriālā parka attīstībai – labas izglītības un pētniecības iespējas, izcili transporta savienojumi un attīstīta pilsētvide.

Valsts prezidents: Esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā

Kaut kas ir aizgājis greizi - mēs esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Šādu secinājumu viņš pauda pēc tam, kad bija atbildējis uz jautāj...

Vai Olimpiskais sporta centrs tiks slēgts?

Rīgas dome vilcinās atrisināt situāciju ar nomas maksas sadārdzinājumu Olimpiskajam sporta centram, tā uzskata Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

LOK pārstāve Ruta Millere-Celmiņa aģentūru LETA informēja, ka trešdien, 23.oktobrī, par šo jautājumu tiks r...

Rinkēvičam topošā «militarizētās tēlniecības kompozīcija» liekas bezgaumīga

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam pie Ādažu bāzes Kadagā topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" ar bruņumašīnu uz postamenta liekas diezgan bezgaumīga, tā prezidents izteicās Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Lai kā stāstītu, k...



Komentāri