lv
h7IIpWaR2Os2CRWWf7EcWiuuw5sfIZ4ljnK6MXYE
4268280

Portālam Latvija.lv vairs nevarēs pieslēgties ar internetbanku

Portālam Latvija.lv vairs nevarēs pieslēgties ar internetbanku

No nākamā gada 1.janvāra valsts pārvaldes pakalpojumu portālam "Latvija.lv" vairs nevarēs pieslēgties ar banku izsniegtajiem internetbanku autentifikācijas līdzekļiem, informē Valsts digitālās attīstības aģentūra.

Turpmāk portālam varēs pieslēgties ar mobilo lietotni "eParaksts mobile", personas apliecību jeb eID karti, "eParaksts karti" vai mobilās lietotnes "Smart-ID" kvalificēto versiju, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālajiem identifikācijas līdzekļiem.

Ja portāla lietotājs pašlaik vēl neizmanto kādu no minētajiem elektroniskās identifikācijas līdzekļiem, ieteicams savlaicīgi ieplānot sev ērtākā līdzekļa uzstādīšanu viedierīcē vai eID kartes noformēšanu, kā arī nepieciešamo lietošanas prasmju apgūšanu.

Pēc Finanšu nozares asociācijas lūguma ir veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas paredz atteikties no komercbanku internetbanku izmantošanas, lai pieslēgtos "Latvija.gov.lv". Plānotās izmaiņas neietekmēs lielāko daļu portāla lietotāju, kuri agrāk pieslēdzās "Latvija.gov.lv" ar banku autentifikāciju, jo viņu rīcībā ir arī "Smart-ID" risinājums, kurš tiek izmantots autentifikācijai lielākajās Latvijas komercbankās jau kopš 2017.gada. Portālā "Latvija.gov.lv" "Smart-ID" autentifikācija ir pieejama kopš pagājušā gada.

Zemūdens izpētē atklāta Baltijas jūrai neraksturīga dzīļu struktūra (VIDEO)

Zemūdens izpētē atklāta Baltijas jūrai neraksturīga dzīļu struktūra, informē Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) projekta "Jūras aizsargājamo biotopu izpēte un nepieciešamā aizsardzības stāvokļa noteikšana Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā" (LIFE ...

Hokejista gaitas noslēgušais Čukste: Par bronzas pasaules čempionātu runāšu visu atlikušo mūžu
Aizsargs Kārlis Čukste spēlētāja gaitas noslēdzis 27 gadu vecumā un hokejā turpmāk darbosies trenera lomā. Pēc pārdomātā lēmuma pielikt punktu sportista karjerai Čukste intervijā Latvijas Televīzijai atzina, ka valstsvienības gūtās bronzas medaļas 2023...
Kazāks: procentu likmes joprojām ir ekonomikas izaugsmi bremzējošas

Procentu likmes joprojām ir diezgan augstas un ekonomikas izaugsmi bremzējošas, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Ceturtdien, 17.oktobrī, Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padome nolēma samazināt procentu likmes p...



Komentāri