lv
0jAnQ1jTUodlQW72dyJ0dRm2XcxAGeXUgzyTciEK
4245355

Melnis: Elektroenerģijas cenai šobrīd nav pamata augt

Melnis: Elektroenerģijas cenai šobrīd nav pamata augt

Elektroenerģijas cenai šobrīd nav pamata augt, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja klimata un enerģētiskas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

"Pašreiz nav nekādu argumentu vai indikatīvo faktoru, kas rādītu, ka elektrības cenai vajadzētu kāpt. Teiktu, ka ir pilnībā pretēji - ir izdarīts milzīgs darbs, lai elektrības cena ietu uz leju," teica Melnis, piebilstot, ka elektroenerģijas cenas samazinājumu ietekmē izveidotie saules un vēja parki.

Vienlaikus ministrs gan arī atzīmēja, ka nevar garantēt, ka elektroenerģijas cena nekāps, ņemot vērā, kādos apstākļos mēs dzīvojam.

LETA jau vēstīja, ka atbilstoši AS "Latvenergo" minētajam elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš samazinājās par 54% un bija 60,67 eiro par megavatstundu (MWh).

Baltijas valstīs elektroenerģijas cenu samazinājumu noteica bagātīga vēja staciju izstrāde, kas kāpa 2,3 reizes, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, kā arī par 7% augstākas enerģijas plūsmas uz Baltiju.

Latvijā 80% cilvēku briļļu receptes saņem veikalos, turpmāk būs grūtāk (+VIDEO)

Tūkstošiem cilvēku var ciest no novecojušām birokrātiskajām prasībām.

Eksperti un uzņēmēji ceļ trauksmi - primārā oftalmoloģiskā aprūpe Latvijā ir uz posta sliekšņa, īpaši cietīs mazpilsētu un lauku iedzīvotāji. Iemesls tam ir birokrātiski šķēršļi un li...

Pirmdien no Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas apturēti 50 cilvēki

Pirmdien no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas apturēti 50 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 4738 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemts 21 cilvēks.

Vald...

AM sākusi dienesta pārbaudi par «militarizētās tēlniecības kompozīciju»

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) 11.oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes Ādažos.

Sprūds norādījis, ka tā ir finansējuma nelie...



Komentāri