lv
IexKeii3BFah9uBPbiVqVGvb7KZVcN7Yurtl33ST
4244642

Visā Latvijā ir noslēgusies ziemāju sēja

Visā Latvijā ir noslēgusies ziemāju sēja

Ziemāju sēja visā Latvijā ir noslēgusies, informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Pirms divām nedēļām lauki salija, tāpēc sējas darbi iekavējās, bet pagājušajā nedēļā līdz 9.oktobrim visiem sējas darbiem vajadzētu būt noslēgtiem un tos nevajadzētu turpināt, jo laiks kļūst vēsāks, kā arī drīzumā gaidāmas salnas.

Vietām Latvijā griķi vēl nav pilnībā nogatavojušies, tāpēc griķu kulšanas darbi vēl nav noslēgušies. Daļu laukus saimnieki ir jau apkūluši, bet ir lauki, kuri sēti vēlāk un salnās nebija apsaluši. Tomēr šonedēļ, krītoties temperatūrai, griķu vākšanai būs optimāls laiks un kulšanas darbi varētu turpināties.

Laikapstākļi šogad griķu novākšanai, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir ļoti labi, jo augsne nav pielijusi, bet pērn lietavu rezultātā augsne bija ļoti piemirkusi un uz laukiem nevarēja uzbraukt ar tehniku. Griķu novākšana visā Latvijā varētu noslēgties šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā.

Saimniecības, kuras nezāļu apkarošanai vēl mēģina miglot laukus ar herbicīdiem, bet iespējamo salnu dēļ darbi nevarēs turpināties, jo miglošana salnas laikā ziemājiem rada stresu. Tāpēc pirmdien, 8.oktobrī, lielākajā daļā Latvijas miglošanas darbi varētu noslēgties.

Pie Ādažu militārās bāzes top militarizētās tēlniecības kompozīcija

Kadagā, pie Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās bāzes, šoruden par aptuveni 183 000 eiro tiek veidota "militarizētās tēlniecības kompozīcija" - uz betona podesta izvietots savu laiku nokalpojis kāpurķēžu bruņutransportieris "CVR(T)".

Projekts ietvēr...

Pauž bažas par ieceri noteikt pašvaldības policijai kontrolēt ceļu satiksmi

Latvijas Lielo pilsētu asociācija bažīga par ieceri noteikt pašvaldības policijai kontrolēt ceļu satiksmi.

Iepriekš atbildīgajā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija nolēma atbalstīt deputātu Jāņa Patmalnieka (JV) un ...

Latvijas finansisti skaidroja, kas bremzē nozari (+VIDEO)

Būtiskam attīstības izrāvienam ir vajadzīga veicinoša uzņēmējdarbības vide un stabila nodokļu sistēma.

Latvijas kreditēšanas tirgū šī gada otrajā pusē vērojamas pozitīvas tendences, - pēc ilgstoša piesardzības perioda, iedzīvotāji un uzņēmēji sāk apsvēr...



Komentāri