lv
nt85PGEJYlVW31W9EYkMRj2IkNknCSpzdj5mNLKf
4244637

Rīgas Stradiņa universitāte rīko 17.Reto slimību konferenci

Rīgas Stradiņa universitāte rīko 17.Reto slimību konferenci

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Latvijas Reto slimību speciālistu asociācijas (RSSA) rīkotajā 17.Reto slimību konferencē uzmanību pievērsīs pulmonoloģijai, hematoloģijai, uroloģijai un citām medicīnas nozarēm.

Starp galvenajām tēmām būs plaušu hipertensijas iemesli un ārstēšanas iespējas, recidivējoši nierakmeņi kā retas slimības pirmā izpausme, vidēji smaga hemofilija ar smagu asiņošanas fenotipu, intersticiālās plaušu slimības reimatologa pacientiem un transtiretīna amiloidoze.

Tāpat plānots apskatīt arī tādas retas slimības kā hereditāra angioedēma, sekundāra hemohromatoze ar sirds bojājumu, IgA nefropātija, intersticiāls cistīts.

Konference tiek rīkota, lai aktualizētu reto slimību diagnostiku un ārstēšanu Latvijā, kā arī apspriestu izaicinājumus, ar kuriem sastopas nozares speciālisti. Tā norisināsies 18.oktobrī plkst.14 RSU telpās. Konferenci varēs vērot arī tiešraidē.

Pēc rīkotāju aplēsēm, iepriekšējā rudens Reto slimību konferencē piedalījās vairāk nekā 1600 klausītāji.

Apstiprina budžetu iedzīvotāju drošībai un konkurētspējai

Aizsardzībai nākamgad paredzēti 10,3% budžeta izdevumu, nodrošinot pakāpenisku Aizsardzības ministrijas budžeta izdevumu apjoma palielinājumu līdz 3,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2026. gadā.

Pirmdien, 14.oktobrī, Ministru kabinets (MK) apstiprināja ...

Kāpēc mirušie «bēg» no Rīgas morgiem?

"Nu kā bēg... Ja viņiem būtu kājas, tad daudzi jau būtu aizbēguši, ņemot vērā, kādā stāvoklī atrodas daudzi no šiem morgiem, ja tos tā var saukt". Viena no tā saucamajiem "apbedīšanas birojiem" bijušais darbinieks Sergejs stāsta žurnālistam, ka ir biju...

Valdība atbalsta valsts budžetu 2025.gadam ar 1,3 miljardu eiro deficītu

Valdība pirmdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto likumprojektu par valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam, kurā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamajā gadā plānoti 15,081 miljarda eiro apmērā, savuk...



Komentāri