lv
SBQ98TTDMCfLZnRBgC0IxhfgJLWiMXJaAX46gCIV
4233570

Cels Latvijas Nacionālā vēstures muzeja biļešu cenas

Cels Latvijas Nacionālā vēstures muzeja biļešu cenas

Valdība otrdien atbalstīja jauno Latvijas Nacionālā vēstures muzeja publisko maksas pakalpojumu cenrādi, kas paredz būtisku muzeja biļešu cenu pieaugumu.

Pašlaik Vēstures muzeja pamatekspozīciju, izstāžu un teritorijas apmeklējuma biļete pieaugušajiem maksā 3 eiro, bet pēc izmaiņām ekspozīciju apmeklējums Rīgas pilī pieaugušajiem maksās 8 eiro. Skolēniem biļetes cena līdz šim bija 0,75 centi, bet pēc izmaiņām viņiem būs jāmaksā 3 eiro.

Studenti un pensionāri līdz šim par biļeti muzejā maksāja 1,50 eiro, pēc izmaiņām studentiem, pensionāriem un personām ar III invaliditātes grupu biļete maksās 5 eiro. Ģimenes biļete līdz šim maksāja 4 eiro, bet izmaiņas paredz divas biļešu cenas - ģimenes biļete vienam pieaugušajam ar vienu līdz diviem bērniem maksās 10 eiro, savukārt ģimenes biļete diviem pieaugušajiem ar vienu līdz diviem bērniem maksās 18 eiro.

Kultūras ministrija (KM) argumentē, ka jau ilgāku laiku neesot pārskatīta muzeja cenu politika attiecībā uz atsevišķām sociāli mazaizsargātām iedzīvotāju grupām. Valdība nolēmusi paplašināt mērķgrupas, kurām muzeja apmeklējums ir bezmaksas, "lai stimulētu muzeja apmeklējumu, veicinot Latvijas vēstures izpratni un popularizāciju".

Tāpat paplašināts bezmaksas apmeklētāju loks, kuru profesija un profesionālās intereses ir tieši saistītas ar muzeja darbu, jo pašreiz bezmaksas ieeja ir tikai Starptautiskās muzeju padomes (ICOM) biedriem, Latvijas muzeju darbiniekiem un studentiem, kas studē vēsturi.

«TTT Rīga» jaunās basketbolistes noskaņojas ugunskristībām Eirokausa izcīņā
Jauno sezonu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa izcīņā trešdien, 9. oktobrī, Itālijā sāks Latvijas sieviešu čempionvienība "TTT Rīga", kas šosezon rēķinās ar mazāku kluba budžetu un ļoti jaunu sastāvu. 
Rīt Latvijā gaiss iesils līdz +15 grādiem

Mākoņainai naktij sekos tikpat mākoņaina, bet mēreni silta trešdiena, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Naktī uz trešdienu gaidāms mākoņains laiks, dažviet debesis skaidrosies, vietām Kurzemē uzlīs. Pūtīs m...

AS "Latvijas valsts meži" izmanto lidrobotus tiltu apsekošanā

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) uztur un dažādos meža apsaimniekošanas darbos ikdienā izmanto uzņēmuma 172 lidrobotu jeb dronu lielo floti. Efektīvākai darbu izpildei arvien plašāk tie tiek izmatoti arī apsekojot meža infrastruktūras obje...



Komentāri