lv
q5jaLHeA9sVGYAPp9N28nabrJwkWfhcSb1TIzk5R
4228817

Brīdina par telefonkrāpnieku aktivitātēm WhatsApp

Brīdina par telefonkrāpnieku aktivitātēm WhatsApp

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzējs SIA "Bite Latvija" novērojis telefonkrāpnieku jaunu aktivitāti - arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu "WhatsApp" grupām no nezināmiem numuriem.

"Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez piekrišanas.

Uzņēmuma iekšējās drošības procesu vadītājs Reinis Pudāns norāda, ka šī ir telefonkāpnieku jauna aktivitāte, kas pēdējā laikā parādās arvien biežāk, un par kuru aktīvi ziņo klientu apkalpošanas un zvanu centros.

Telefonkrāpnieki, visticamāk, pēc nejaušības principa mēģina atrast aktīvus telefona numurus, norāda Pudāns.

Viņš akcentē, ka "šādas rīcības mērķis pagaidām nav pilnībā skaidrs, tomēr tas varētu būt dažāds - sākot no krāpniecisku saišu izplatīšanas grupās līdz telefona numura darbības statusa pārbaudei, lai to turpmāk izmantotu citās krāpniecības shēmās".

"Bite Latvija" iesaka, pirmkārt, nepieņemt uzaicinājumus pievienoties "WhatsApp" grupām no nepazīstamiem numuriem, un, otrkārt, nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez piekrišanas. Treškārt, "WhatsApp" lietotnes uzstādījumos ieteicams iestatīt, ka uzaicinājumus grupām varat saņemt tikai no cilvēkiem savos kontaktos, tādējādi pasargājot sevi no šāda veida krāpnieku aktivitātēm.

«Michelin» oktobra otrajā pusē nosauks labākos restorānus Latvijā

"Michelin" šogad 24.oktobrī paziņos Latvijas restorānus, kuri tiks iekļauti 2025.gada "Michelin" ceļvedī, kā arī nosauks restorānus, kas saņems "Michelin" zvaigznes, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Pērn ceļvedī tika iekļauti ...

Eksperts: gadījums ar krievu dronu iedragājis ticību NBS un arī NATO

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Garisons ...

Par migrantu pārvadāšanas organizēšanu «Telegram» lietotnē aiztur personu
Valsts robežsardze pagājušajā nedēļā aizturējusi Latvijas pilsoni, kurš "Telegram" lietotnē organizēja migrantu nogādāšanu no pierobežas uz Rīgu, informēja Valsts robežsardzē.


Komentāri