lv
DVphZNobJRM2hrs2RXdgQ9mKIqHZR2M6mmpkhygP
4223318

Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Rinkēvičs uzsver, ka mums ir vajadzīgs ikviens pedagogs. "Jūs esat Latvijas nākotnes veidotāji," viņš norāda.

Rinkēvičs uzsver, ka skolas gadus atceramies visu mūžu, un no skolotājiem atkarīgs, kādas būs šīs atmiņas. "Skolotāji ir tie, kuri bērnus un jauniešus iedvesmo, iedrošina un palīdz neapjukt milzīgajā informācijas upē, kas kļūst tikai dziļāka un straujāka," pauž prezidents.

Viņš vēl, lai ikvienam pedagogam izdodas iedvesmot, radīt izzināšanas prieku, kā arī izzināt un augt pašiem.

"Lai izdodas gan savus, gan skolēnu šķietami nereālos sapņus padarīt par īstiem sasniegumiem," uzsver Rinkēvičs.

Skolotāju diena Latvijā šogad pirmo reizi tiek atzīmēta 5.oktobrī. To paredz Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča virzītie grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", ko Saeima galīgajā lasījumā pieņēma pavasarī.

Līdz šim likumā bija paredzēts, ka Skolotāju diena tiek atzīmēta oktobra pirmajā svētdienā.

Šajā datumā kopš 1994.gada pēc Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas tiek atzīmēta Starptautiskā skolotāju diena. Datums izvēlēts par godu UNESCO un Starptautiskās darba organizācijas 1966.gada 5.oktobrī pieņemtajai Rekomendācijai par skolotāju statusu.

40% iedzīvotāju sevi uzskata par vidusšķiru, taču šī daļa krītas (+VIDEO)

Vēlamais ienākumu līmeni ģimenei Latvijā - 3777 eiro.

Saskaņā ar Latvijā veikto pētījumu, 40% valsts iedzīvotāju sevi pieskaita tā dēvētajam vidusslānim, kamēr 42% zem vidusslāņa, bet ne trūcīgiem, bet teju 13% savu mājsaimniecību novērtē kā trūcīgu. Pa...

Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena

Šogad Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena un stabila, turklāt lielākā daļa Latviju šķērso tranzīta nolūkos, liecina Iekšlietu ministrijas sagatavotais ziņojums valdībai.

Šogad deviņos mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojis 17 87...

Eksperti: Latvijas augi palīdz atvieglot rudens saaukstēšanās simptomus (+VIDEO)

Galvenais uzsvars jāliek uz veselības profilaksi.

Rudens ir laiks, kad mainīgie laikapstākļi, vēsais gaiss, mitrums un drēgnums telpās var nelabvēlīgi ietekmēt mūsu pašu un arī mūsu bērnu veselību. Lai saglabātu labu pašsajūtu un izvairītos no šai sezon...



Komentāri