lv
BrL5NLOxhpmYx6eo4syNEaAbwRc6nZttOfFJeGa7
4223314

Latvijā 62% iedzīvotāju rudenī visvairāk satrauc augstās apkures izmaksas

Latvijā 62% iedzīvotāju rudenī visvairāk satrauc augstās apkures izmaksas

Tuvojoties apkures sezonai, 62% Latvijas iedzīvotāju mājokļa ikdienas uzturēšanā visvairāk uztrauc augstās apkures izmaksas, aģentūru LETA informēja būvkompānijas pārstāvji, atsaucoties uz kopā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija" veikto aptauju.

Tikmēr 15% aptaujāto norādījuši, ka viņus satrauc paaugstināts elektroenerģijas patēriņš, bet 13% - mājokļa siltumizolācijas trūkums.

Vismazāk jeb 5% aptaujāto sava mājokļa ikdienas uzturēšanā, tuvojoties rudens sezonai, satrauc maksājumi par silto un auksto ūdeni, kanalizāciju.

Septembrī veiktajā aptaujā arī secināts, ka 83% respondentu ir svarīgi, lai mājoklī būtu augsta energoefektivitāte, piemēram, lai ēka ir siltināta, ir ventilācija ar rekuperāciju un tamlīdzīgi. Tikai 4% aptaujāto norādījuši, ka viņiem nav svarīga energoefektivitāte mājoklī, bet 5% ir vienalga.

Veiktajā aptaujā secināts, ka tieši jaunākās auditorijas vidū vecumā no 18 līdz 29 gadiem, tuvojoties rudens sezonai, 20% uztrauc mājokļa siltumizolācijas trūkums.

Eksperts norāda, ka pēdējos gados nekustamo īpašumu pircēji, tai skaitā īres namu klienti, aizvien rūpīgāk analizē ēku energoefektivitātes aspektus un to risinājumus, lai ilgtermiņā varētu stāties pretī energoresursu cenu svārstībām.

Viņš uzsver, ka tas ir saistīts gan ar to, ka iedzīvotāji arvien vairāk pievēršas ilgtspējīgiem risinājumiem, gan ar to, ka pieaug popularitāte arī alternatīviem enerģijas avotiem, piemēram, saules paneļiem uz daudzstāvu namiem.

Šilovs atvaira 28 metienus «Canucks» uzvarā NHL pirmssezonas pārbaudes spēlē
Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē atvairīja 28 pretinieku metienus un palīdzēja viņa un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" izcīnīt panākumu.
«VEF Rīga» grūta uzvara pār valmieriešiem
"VEF Rīga" komanda piektdien "Optibet" Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē viesos ar rezultātu 68:61 (18:18, 21:19, 14:10, 15:14) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Abas komandas sezonas ievadā uzvarējušas divās no trīs spēlēm.
Par labākajiem Latvijas elektroauto atzīti BMW i5 M60 xDrive un Volvo EX30

Par labākajiem Latvijas elektroauto atzīti "BMW i5 M60 xDrive" un "Volvo EX30", paziņots pasākumu sērijas "Latvijas E-auto 2024/25" noslēguma ceremonijā.

Cenu kategorijā virs 50 000 eiro par labāko atzīts "BMW i5 M60 xDrive", savukārt otro vietu ieguvis...



Komentāri