lv
sOCMWAf7PzlJ7j7fnkwkfnGsY0gTEvzi5KfvPx0k
4220562

Rīgā plānots bojāgājušo Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākums

Rīgā plānots bojāgājušo Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākums

Sestdien, 5.oktobrī, plkst.18 Rīgā pie Brīvības pieminekļa plānots bojāgājušo Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākums, informē pasākuma rīkotāji, kas sevi dēvē par kustību "Par brīvu Palestīnu".

Atsaucoties uz Gazas joslas veselības ministrijas datiem, piemiņas pasākuma rīkotāji norāda, ka zināmi 34 344 Gazā nogalināto vārdi, taču kopējais upuru skaits esot daudz lielāks.

Pasākuma rīkotāji Izraēlas cīņu ar palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" sauc par genocīdu un aicina iestāties "pret Latvijas līdzdalību šajā genocīdā". Pasākumā ar svecīšu nolikšanu, runām un Palestīnas karoga izritināšanu tikšot pieminēti upuri.

Rīgas dome informē, ka pasākumu palestīniešu piemiņai pieteikusi kāda privātpersona. Plānots, ka pasākumā piedalīšoties 150 cilvēku.

Pašvaldība pieteikumu vēl izskata un gaida tiesībsargājošo iestāžu atzinumu un rekomendācijas.

"Hamās" pagājušā gada 7.oktobrī sarīkoja slaktiņu Izraēlā, kur teroristi noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus.

Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu, Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamās" un uzsākusi plašu militāro operāciju teroristu kontrolētajā Gazas joslā.

Siltākā septembra rekords Latvijā pārspēts par 0,3 grādiem

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +16,1 grāds, līdz ar to par trim grāda desmitdaļām pārspēts 2023.gadā sasniegtais siltākā septembra rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija....

OCTA cenas aprēķinā vēlas izmantot pārkāpumus, kas fiksēti ar radariem

Apdrošinātāji vēlas sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) cenas aprēķinā izmantot informāciju par pārkāpumiem, kas fiksēti ar tehniskiem līdzekļiem, tostarp fotoradariem.

Šo Satiksmes ministrija...

Uzbrucējs Šits pirmo reizi saņem izsaukumu uz Latvijas futbola valstsvienību
Iepriekš Latvijas U-21 futbola izlasē spēlējušais uzbrucējs Dario Šits pirmo reizi saņēmis izsaukumu uz pieaugušo izlasi, liecina Latvijas Futbola federācijas (LFF) publicētais kandidātu saraksts UEFA Nāciju līgas oktobra mačiem.


Komentāri