lv
wmvSzhG0cKpQCypmprDGkdsgT53Bl5xOLyiTO9Hz
421430

"Amber Latvijas balzams" apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 27,4%

"Amber Latvijas balzams" apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 27,4%
Rīga, 1.dec., LETA. Alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Amber Latvijas balzams" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 67,51 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par vairāk nekā divām reizēm un bija 2,36 miljoni eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Rīga, 1.dec., LETA. Alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Amber Latvijas balzams" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 67,51 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par vairāk nekā divām reizēm un bija 2,36 miljoni eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Apgrozījuma pieaugums saistīts ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos un nacionālo valdību ieviesto Covid-19 pandēmijas situācijas ierobežojumu atvieglošanu, norāda kompānija.

Vienlaikus kompānija ir turpinājusi attīstīt 2021.gada ceturtajā ceturksnī uzsākto sadarbību ar klientiem Zviedrijā un Vācijā, būtiski palielinot pārdošanas apjomu šajos tirgos.

2022.gada deviņos mēnešos "Amber Latvijas balzams" apgrozījums Latvijā bija 20,118 miljoni eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums eksportā uz citām valstīm bija 47,393 miljoni. Uzņēmuma lielākais eksporta tirgus ar apgrozījumu 39,585 miljoni eiro bija Kipra.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka peļņas samazinājumu ietekmēja ražošanas apjoma pieaugums par 12,5%, galveno izejvielu sadārdzinājums, stikla nepietiekamība Eiropā, pašizmaksas pieaugums energoietilpīga ražošanas procesa dēļ, cenu pieaugums strauji augošas vispārējās inflācijas ietekmē un atalgojuma izmaksu pieaugums.

Nodokļos "Amber Latvijas balzams" šogad pirmajā ceturksnī samaksājis 56,6 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 45,3 miljonu eiro apmērā.

Kompānijas vadība arī skaidro, ka līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā kompānija saskārās ar vairākām būtiskām izmaiņām, galvenokārt izejvielu un energoresursu cenu kāpumu, to pieejamības nodrošināšanu, piegādes ķēžu pārplānošanu, kā arī ar nepieciešamību pārskatīt pārdošanas cenas.

Tāpat ieviestais sankciju režīms pret Krieviju, uzraudzība un strikta sekošana prasību izpildei ir ietekmējusi kompānijas ikdienas darbību.

Kompānijas vadība paredz, ka 2022.gada nogalē, kā arī 2023.gadā ir sagaidāms turpmāks izejvielu un energoresursu cenu kāpums. Tiek prognozēts, ka pieaugs visu iepakojamo materiālu, izejvielu un resursu cenas, kas visdrīzāk rezultēsies turpmākā produkcijas pārdošanas cenu pieaugumā.

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Latvijas balzams", kas kopš šī gada 1.maija ir mainījis nosaukumu uz "Amber Latvijas balzams", strādāja ar 78,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 6,4% un bija 8,7 miljoni eiro.

Kopš 2015.gada "Latvijas balzams" ir daļa no starptautiska alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerna "Amber Beverage Group", kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Austrijā un Baltijas valstīs.

"Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers. Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10 495 660 eiro. "Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Pentagons piešķirs 1,2 miljardus dolāru sešām pretgaisa aizsardzības sistēmām NASAMS Ukrainai
Pentagons piešķirs ASV uzņēmumam "Raytheon Technologies" 1,2 miljardu dolāru līgumu par sešām pretgaisa aizsardzības sistēmām NASAMS, kas tiks piegādātas Ukrainai.
Zelenskis uzaicinājis Masku apmeklēt Ukrainu
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien kritizējis ASV miljardiera Īlona Maska ierosinājumu noslēgt mieru ar Krieviju un uzaicinājis viņu apmeklēt Ukrainu.
Pirmatskaņojums: «Dod pieci!» himna – dziedātāja Ivana Dorna vēstījums par Ukrainu
No ceturtdienas, 1. decembra, labdarības maratona "Dod pieci!" tīmekļa vietnē uzsākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu Ukrainas bērniem, kas Krievijas agresijas dēļ nonākuši bēgļu gaitās Latvijā. Ziedojumu, sākot no 5 eiro, ikviens var apmainīt pret sa...


Komentāri