lv
hmLGHqED1BXTfxMaKBrL1r7Yji3Nr5kKVcCnGKvA
4198851

106 jauni ārvalstu projekti - sagaidāmā investīciju summa ir 8,1 miljards eiro!

106 jauni ārvalstu projekti - sagaidāmā investīciju summa ir 8,1 miljards eiro!

Piektdien, 27.septembrī, notiks 28. Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) augsta līmeņa sanāksme. Valdība un investori diskutēs par investīciju vidi Latvijā un nepieciešamajiem pasākumiem tās attīstīšanai.

Saskaņā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras datiem šī gada pirmajos astoņos mēnešos reģistrēti 106 jauni ārvalstu investīciju projekti, kur sagaidāmā investīciju summa ir 8,1 miljards eiro. Tostarp 29 ārvalstu investīciju projekti jau ir apstiprināti, kur investori pieņēmuši pozitīvu lēmumu investēt Latvijā. Apstiprinātie projekti jau nesuši 265 miljonu eiro lielas investīcijas un radījuši 1300 jaunas darbavietas.

Tajā pašā laikā ir virkne aktīvu, iepriekšējos gados uzsāktu investīciju projektu, pie kuriem vēl turpinās darbs. Visstraujākais investīciju pieaugums vērojams viedo materiālu izstrādes un fotonikas jomā, kur investīciju apjoms šobrīd sasniedz 294 miljonus eiro (92% pieaugums pret 2023.gadu). Taču absolūti lielākais investīciju apjoms ir bioekeonomikas projektos, kas no šā gada janvāra līdz augustam sasniedz 4,7 miljardus eiro.

Latvijas valdības un FICIL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999.gada, to mērķis ir nodrošināt strukturētu informācijas un viedokļu apmaiņu starp investoriem un vietējiem politikas veidotājiem, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi un sekmētu ārvalstu investīciju ieplūdi Latvijā. Latvijas valdības un FICIL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augsta līmeņa ierēdņi un FICIL biedru uzņēmumu vadītāji.

Saeima uz gadu iesaldē politisko partiju valsts finansējumu

Saeimas deputāti ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, uz gadu iesaldējot partijām piešķiramo valsts finansējumu.

Par grozījumiem nobalsoja 88 Saeimas deputāti.

Lai varētu nodrošināt nep...

Saeimā vērtēs pilsoņu iniciatīvu par nomas elektroskūteru aizliegšanu
Parlaments ceturtdien, 26. septembrī, nolēma virzīt turpmākai vērtēšanai Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu par nomas elektroskrejriteņu aizliegšanu Latvijā.
NBS majors Slaidiņš: Ukraina lūdz atļaut triecienus Krievijas teritorijā ne tikai pa lidlaukiem
Situācija Ukrainā joprojām ir smaga. Lai to mainītu, no Ukrainas puses ir vajadzīgi efektīvi uzbrukumi pa Krievijas bruņotajiem spēkiem un to štābiem. Lai tas būtu iespējams, Ukrainai nepieciešama daudz plašāka Rietumu palīdzība, tostarp tālās darbības...


Komentāri