lv
C0ABcWr1hzuItdUqhv7VxW00O4NvDDczXuuH9tPj
4190983

Bateriju elektrovilcienu iegādei varētu izmantot līzingu

Bateriju elektrovilcienu iegādei varētu izmantot līzingu

Bateriju elektrovilcienu iegādei varētu izmantot līzingu, otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Autotransporta direkcijas (ATD) vadītājs Dins Merirands.

Viņš skaidroja, ka ATD sagatavojusi šo vilcienu iegādes finansējuma piedāvājumu, kas neparedz Eiropas Savienības (ES) finansējuma izmantošanu, bet gan līzinga finansējumu, par ko arī vairākas kredītiestādes esot izrādījušas interesi.

Merirands sacīja, ka ATD iepirkumu komisija turpina darbu pie personu apvienības "Škoda Transportation - Škoda Vagonka" ("Škoda") piedāvājuma izvērtēšanas, uzdodot vienīgajam pretendentam papildjautājumu par bateriju veiktspēju un tehniskajiem parametriem. Merirands prognozēja, ka iepirkuma komisija varētu pabeigt darbu šoruden.

Ja tiks izlemts iegādāties "Škoda" bateriju vilcienus, tad tos būtu jāsaražo 42 mēnešu laikā, piebilda Merirands.

Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs raidījumā sacīja, ka ceļš uz alternatīviem finansējuma avotiem ir pareizs, un jāsaprot, kā finansēt šo vilcienu iegādi.

Ja tiks izvēlēts līzinga modelis, tad būtu nepieciešams ap 20% jeb 20 miljonu eiro avansa maksājums, lai ražotājs sāktu darbu pie vilcienu ražošanas, piebilda Dubkēvičs.

Iepirkumu bateriju elektrovilcienu iegādei ATD izsludināja 2022.gada aprīlī.

Ekonomists: Vācijas lejupslīde sāk negatīvi ietekmēt Latvijas eksportu

Vācijas ekonomika, kas ir trešais svarīgākais partneris Latvijas eksportam, turpina piedzīvot lejupslīdi, kas sāk negatīvi ietekmēt arī Latvijas eksporta apjomus, informē bankas "Citadele" galvenais ekonomists Kārlis Purgailis.

Šī gada pirmajos sešos mē...

Kad iekož mākslas kukainis. Saruna ar dažādformu meistariem Daini Punduru un Ivaru Drulli
Vai māksla ir izskaidrojama, un kā tajā iemiesot laikmeta sajūtu? Kā nekļūdīties formas izmērā un materiāla izvēlē? Par izvēli dzīvot un strādāt Latvijā, attiecībām ar dabu, tuvāku un tālāku vēsturi, mākslas kukaini, kurš iekož jau bērnībā, atklātnīšu ...
Latvijā plāno aizliegt mobilo tālruņu izmantošanu skolās līdz 6.klasei

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zi...



Komentāri