lv
GmwQVSd7hk98OKT0YLBFZrboYjsx6fDJI5yisT48
4177092

Saeimā būs jauns Administrācijas juridiskais direktors

Saeimā būs jauns Administrācijas juridiskais direktors

Saeima ir izsludinājusi konkursu uz Administrācijas juridiskā direktora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā galvenās prasības pretendentiem minēts maģistra grāds tiesību zinātņu jomā ar jurista kvalifikāciju, regulāra zināšanu papildināšana amata kompetences jomā, vismaz piecu gadu iepriekšēja pieredze juridiskās palīdzības sniegšanā un pārstāvībā lietu vešanā tiesā, vismaz trīs gadu iepriekšēja vadības darba pieredze. Tāpat pretendentiem vēlama darba pieredze valsts pārvaldē, kā arī vēlama darba pieredze iepirkumu jomā.

Jaunajam Saeimas Administrācijas juridiskā direktoram būs administratīvi jāvada tiešā pakļautībā esošo Saeimas Administrācijas struktūrvienību - Juridiskā atbalsta nodaļas, Publisko iepirkumu nodaļas un Dokumentu pārvaldības nodaļas - darbu.

Tāpat jaunajam direktoram būs jāvada un jāpārrauga juridiskā atbalsta sniegšanu Saeimas Administrācijas vadībai un Saeimas Administrācijas struktūrvienībām, kā arī Saeimas Prezidijam un tā tiešā pakļautībā esošajām struktūrvienībām jautājumos, kas nav saistīti ar likumdošanas funkciju.

Direktora atalgojums paredzēts no 4045 līdz 5500 eiro. Pateikties uz amatu iespējams līdz 27.septembrim.

Iepriekš Saeimas Administrācijas juridiskā direktora amatu ieņēma Ieva Viļuma, kura pašlaik nonākusi VSIA "Latvijas vēstnesis" pagaidu valdes locekļa amatā.

Viļuma pagaidu valdes locekļa amatu ieņems līdz brīdim, kad valsts kapitāla daļu turētājs valdes locekļa kandidātu ievēlēs likumā noteiktajā nominēšanas kārtībā.

Jau vēstīts, ka oficiālajā izdevēja "Latvijas vēstneša" valdes locekles amatu atstājusi Daina Ābele.

"Latvijas vēstneša" valsts kapitāla daļu turētāja Tieslietu ministrija sākusi valdes locekļa atlases un nominācijas procesu, kas ilgšot aptuveni trīs mēnešus.

Ārpolitikas eksperti: Robežkontroles atjaunošana Vācijā ir iepriekšējās vieglprātības sekas
No 16. septembra uz Vācijas robežas ir atjaunota robežkontrole, kas tiks īstenota vismaz pusgada garumā. Šāds lēmums ir iepriekšējās vieglprātības sekas, jo gan Eiropas  lielvalstis, gan Eiropas Savienība kopumā nav darījusi pietiekami, lai arvien stra...
Ēku Brīvības ielā par 4 mil eiro iegādājusies Belēvičam piederošā kompānija

Vēsturisko ēku Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī Rīgā, kurā atrodas "Saules aptieka", par 4,19 miljoniem eiro izsolē iegādājies aptiekas īpašniekam Artūram Belēvičam piederošais uzņēmums SIA "Contract Pharma".

Belēvičs aģentūrai LETA sacīja, ka ēkas iegā...

Čehijā pēc plūdiem daudzi nami ilgi būs neapdzīvojami
Ūdens līmenis ir krities, un nu iepriekš applūdušajās pilsētās Čehijā sākušies darbi, lai sakoptu ielas un mājas. Krnovas pilsētā atrodas Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa, kura piektdien iemūžināja sekas pēc vairāk nekā divu metru augsta ūdens līm...


Komentāri