lv
PZ3513mloFqT0DpccQoAUh8XYI1JfLMga9kWv3XB
4170223

Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Kā norādīja dienestā, kaķi tika pārvadāti tranzītā uz Vāciju, sūtījums pagājušajā nedēļā tika pārtverts Medininku veterinārajā robežkontroles punktā un vēlāk nosūtīts atpakaļ uz Baltkrieviju.

Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests informēja, ka dzīvnieki bija ārkārtīgi saspiesti, vairāki dzīvnieki vienā būrī, bez iespējas brīvi pārvietoties, transportlīdzeklī bija nepatīkama smaka, un gaiss netika pienācīgi cirkulēts.

"Tik daudz un tik blīvi pārvadāti dzīvnieki vienā transportlīdzeklī ir viens no retajiem gadījumiem manā darba praksē. Lielos būros bija kastes, kurās atradās kaķi, un blakus tiem bija dažādi priekšmeti. Būri bija pārāk mazi, kaķi nevarēja brīvi pārvietoties, apgriezties un atpūsties," pauda Valsts robežsardzes dienesta Robežkontroles departamenta padomniece Kristīna Dainovskīte-Šustiķe.

Minēto pārkāpumu dēļ kravai neļāva turpināt ceļu, savukārt kaķi tika nosūtīti atpakaļ uz izcelsmes valsti - Baltkrieviju. Dienests lēmumu pamatoja ar to, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztu dzīvniekus sākotnējā vietā, no kurienes tie tika nosūtīti.

Par radušos situāciju tiks informētas Vācijas atbildīgās institūcijas, kā arī Latvijas dienesti, jo pārvadātājs bija no Latvijas.

Kompaktajā handbola virslīgā katrs klubs sezonas startā meklē savas darbības iespējas
Latvijas handbola sezona jau sākusies trim pašmāju klubiem, kuri spēlē Baltijas līgā – "Tenax Dobele", "ASK Zemessardze /RSU" un Murjāņu Sporta ģimnāzija paralēli cīnās arī Latvijas čempionātā. Latvijas virslīgā ir tikai seši klubi, un sezonā katram no...
LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Uzsverot koksnes teicamās fiziskās un estētikās īpašības, Latvijas vadošie koka būvniecības eksperti par sevišķi labu koka būvniecības piemēru atzīst AS "Latvijas valsts meži"...

Rudens uzņemšana LIAA inkubācijas programmā turpināsies līdz 30. septembrim

No 16. līdz 30. septembrim notiks pieteikumu pieņemšana dalībai inkubācijas programmā 20 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) reģionālajās pārstāvniecībās, kā arī Radošo industriju un Tehnoloģiju pārstāvniecībās Rīgā.



Komentāri