lv
n20cFnx6S05YSqqEepX4lHqSt5o5S8vvQpXM23W7
4169570

RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.

"RB Rail" norāda, ka šogad projekts pakāpeniski sāk lielapjoma būvniecību. Aktīvi pamattrases būvdarbi notiek Igaunijā un Lietuvā, savukārt Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai sāktu pamattrases izbūvi.

Līdz gada beigām paredzēts noslēgt būvniecības līgumus vairāk nekā 100 kilometru posmam Igaunijā, savukārt Lietuva gatavojas izsludināt iepirkumus posmiem starp Kauņu un Latvijas robežu. Tāpat arī turpinās būtiski iepirkumi visai "Rail Baltica" trasei, tostarp elektrifikācijas apakšsistēmas un vilcienu vadības un signalizācijas iekārtu apakšsistēmas projektēšanas un būvniecības iepirkumi.

Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" ceturtdien SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) pagaidu valdes priekšsēdētājs Ēriks Diļevs skaidroja, ka jebkura būvdarbu procesa sākumā ir vispirms jāveic administratīvie soļi. "Patlaban ir veikti atmežošanas darbi Iecavas būvmateriālu bāzē, ir pasūtīti aptuveni 100 hektāri pamattrases atmežošanai, tuvākajā laikā plānojam izveidot praktisku būvlaukumu, mobilizēt būvlaukuma bāzi, tostarp elektrības un interneta pieslēgumus, lai izveidotu šo reģionālo bāzi. Un pēc tam varēs vest iekšā visus minerālmateriālus," norādīja Diļevs.

Komentējot pamattrases būvniecības tempus salīdzinājumā ar Lietuvu un Igauniju, viņš teica, ka Latvijai paiet ilgāks laiks, lai pabeigtu būvprojektus, bet, viņaprāt, nākamajos gados Latvijas būvniecības temps pārsniegs igauņus un lietuviešus.

Viņš arī teica, ka Baltijas reģionā sliedes vidēji var uzlikt no 600 līdz 800 metriem dienā. "Mēs plānojam šos 230 kilometrus līdz 2030.gadam pabeigt, lai varētu palaist satiksmi. Tāds būvniecības temps mums ir jāsasniedz," sacīja Diļevs.

Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ar grozījumiem, pie kuriem parlamentārieši strādājuši teju gadu,...

VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Izsolē Maskavas nama sākumcena bija 3,57 mil...

Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Finanšu mi...



Komentāri