lv
ey1MiykaNbn0DFZPNpetPVTlHTg52eruzNOTOl98
4161811

Rīgā ieradušies Ukrainas bērnu slimnīcas pacienti

Rīgā ieradušies Ukrainas bērnu slimnīcas pacienti

Rīgā uz psiholoģiskā atbalsta nometni ieradušies Ukrainas bērnu slimnīcas "Ohmatdyt" pacienti ar vecākiem un ārstiem.

Lielākā daļa atbraukušo ir bērni ar onkoloģiskajām saslimšanām, kā arī ārstējošais personāls. Kā norāda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa lielākā daļa atbraukušo trieciena dienā pieredzējuši raķetes sprādzienu, tā brīdī atrazdamies slimnīcas teritorijā.

Bērni Rīgā pavadīs desmit dienas, kuru laikā bērniem un to aprūpētājiem tiks nodrošinātas psiholoģiskā atbalsta grupas. Tās vadīs Bērnu un pusaudžu resursu centra speciālisti. Vienlaikus bērniem tiks piedāvātas arī fizioterapijas nodarbības, baseins un radošās darbnīcas, kā arī dažādas izklaidējošas aktivitātes, piemēram, "Līvu akvaparka" un Rīgas Zoodārza apmeklējums.

Viena nometne - naktsmītnes, ēdināšana, transports, tostarp maršruts Kijiva-Rīga-Kijiva, psiholoģiskais atbalsts, fizioterapija un atsevišķas atpūtas programmas aktivitātes - izmaksā aptuveni 35 000 eiro. Nometnē darbojas astoņi brīvprātīgie darbinieki, un lielu daļu aktivitāšu iespēju bērniem ziedo pakalpojumu sniedzēji, tajā skaitā Zooloģiskais dārzs "Rakši", Rīgas Zooloģiskais dārzs un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. Vienam dalībniekam nometne izmaksā vidēji 900 eiro.

Lai palīdzētu bērniem Ukrainā, Bērnu slimnīcas fonds sadarbību ar "Okhmatdyt" uzsāka 2022.gadā. Sadarbības laikā ir notikušas jau sešas psiholoģiskā atbalsta nometnes Rīgā, un palīdzību ir saņēmuši vairāk nekā 120 bērni un 90 mammas un tēti.

Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Cēsu saules elektrostacija ar 19,8 megavatu (M...

Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Asociācijā atzīmēja, ka tā atbalsta piedāvāto darba algu nodokļu sloga samazināšanu mazajā...

Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Valdim Dombrovskim Eiropas Ko...



Komentāri