lv
WBzbQ975fp1dvfPxmxOZVPxxtPqcYfP1fZbIkgSB
4159959

JRT būs skatāms Hermaņa iestudējums «Melnais piens»

JRT būs skatāms Hermaņa iestudējums «Melnais piens»

No 27.septembra Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) būs skatāms Alvja Hermaņa iestudējums "Melnais piens".

2010.gadā Hermanis iestudēja izrādi "Melnais piens". Toreiz tā parādīja, ka teātrim nav vienmēr jābalstās uz destrukciju un konfliktiem. Tas var būt arī par harmoniju un skaistumu, kaut arī skumju.

Izrāde ieguva 2009./2010. sezonas Spēlmaņu nakts balvu "Latviešu autora iestudējums", 2012.gadā preses balvu festivālā "Kontakt" Toruņā, Polijā un apbraukāja daudzas zemes. Šis poētiskais stāsts par latviešu saiti ar dabu un kosmosu kļuva universāls un saprotams arī tālu prom no Latvijas.

Pēc gandrīz 15 gadiem Hermanis kopā ar aktieriem ir radījuši atjauninātu, uzlabotu un papildinātu izrādes versiju "Melnais piens/2024".

Tas būs vizuāli poētisks iestudējums, kur horeogrāfija un dokumentāli latviešu stāsti metaforu valodā vēsta par to pazaudēto paradīzi, no kuras mēs visi nākam un kuru atceramies tikai miglaini.

Režisors atzīst, ka izrādes uzdevums ir saglabāt atmiņu par to, no kurienes esam nākuši. "Visi latvieši ir cēlušies no laukiem. Nu, nav neviens aristokrāts bijis, ko lai dara! Visi mūsu senči nāk no zemniekiem. Un tas nozīmē, ka latviešu saite ar dabu ir varbūt daudz būtiskāka nekā daudzām citām tautām. Un govs te ir tikai metafora," skaidro Hermanis.

Izrādē piedalās aktieri Vilis Daudziņš, Elita Kļaviņa, Sandra Kļaviņa, Jana Čivžele, Kristīne Krūze, Aminata Grieta Diarra. Kostīmu māksliniece - Jana Čivžele.

Biļetes uz visām izradēm septembrī, oktobrī, novembrī un decembrī ir izpārdotas.

FM apkopojusi sava darba rezultātus gada laikā kopš valdības izveidošanas

15. septembrī ir apritējis gads, kopš darbu uzsāka Evikas Siliņas valdība jeb 42. Ministru kabinets.

Šajā laikā finanšu ministra Arvila Ašeradena vadībā papildus gadskārtējo valsts budžetu izstrādei kopā ar valdību un visām iesaistītajām pusēm ir ieguld...

Nosaukts ES komisāru portfeļu sadalījums, Dombrovski izvirza ES ekonomikas komisāra amatam
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien nosaukusi iespējamo amatu sadalījumu nākamajā EK sastāvā. Latvijas izvirzītais kandidāts Valdis Dombrovskis varētu tikt pie ES ekonomikas un produktivitātes komisāra posteņa.
Robežsardzes pretdronu iekārtas, visticamāk, nevarētu stāties pretī «šahedam»

Valsts robežsardzes (VRS) rīcībā esošās pretdronu iekārtas, visticamāk, nebūtu varējušas stāties pretī Krievijas "Shahed" tipa dronam, kas septembra sākumā ielidoja Latvijas gaisa telpā un nokrita ap 100 kilometrus no robežas, intervijā Latvijas Televī...



Komentāri