lv
I7j4S8off3T9NYTC3suNiGQknOnvcQ6OWNgiazkp
4150995

Latvija nodos Ukrainai savulaik no Lielbritānijas nopirktās bruņumašīnas

Latvija nodos Ukrainai savulaik no Lielbritānijas nopirktās bruņumašīnas

Latvija piegādās Ukrainai savulaik no Lielbritānijas nopirktās kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas "CVR(T)", paziņo Latvijas Aizsardzības ministrijs (AM).

Ievērojot operacionālo drošību, konkrētu nododamo mašīnu skaitu AM neatklāja.

Ministrija jau iepriekš ziņojusi, ka Latvija katru gadu vismaz līdz 2026.gadam sniegs Ukrainai militāro atbalstu 0,25% apmērā no iekšzemes kopprodukta. Līdz šim Latvija nodevusi Ukrainai visdažādāko bruņojumu un tehniku, tostarp, helikopterus un savulaik no Austrijas iegādātās pašgājējhaubices.

Ar Lielbritāniju 2014.gadā parakstītais līgums paredzēja kopumā 123 "CVR(T)" bruņutehnikas vienības, no kurām 116 ir modernizētas, bet septiņas ir bez kapitālā remonta - mehāniķu apmācīšanai. Pirmās mašīnas tika piegādātas 2015.gada rudenī.

2019.gadā ar Lielbritāniju tika parakstīts vēl viens līgums par papildus spēkratu iegādi.

LTV meklē krīzes komunikācijas konsultāciju pakalpojumu sniedzēju

Latvijas Televīzija (LTV) iepirkumā meklē krīzes komunikācijas konsultāciju pakalpojumu sniedzēju, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Iepirkums paredz krīzes komunikācijas konsultāciju pakalpojumu sniegšanu, lai nodrošinātu sabied...

Pundurvalstiņa, kurai ar vienu valdnieku nepietiek: ko mēs zinām par Andoru?
Latvijas Radio raidījums "Diplomātiskās pusdienas" šoreiz aizved ciemos uz vienu no mazākajām Eiropas valstīm Andoru jeb Andoras Firstisti, kas pazīstama kā tūrisma un nodokļu paradīze. Andora ir viena no tikai trim pasaulē vēl pastāvošajām firstistēm....
Šodien aprit gads Siliņas vadītajai valdībai. Kas ir izdarīts?

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Siliņas valdības koalīciju veido JV, Zaļo un zemnieku savienīb...



Komentāri