lv
Rst6Mpqf4orm352CTUwE0h3HgUnZnVj2QzxvNliV
4145694

Vidzemes dienvidos uzbūvēts lielākais saules paneļu parks (+VIDEO)

Vidzemes dienvidos uzbūvēts lielākais saules paneļu parks (+VIDEO)

Kokneses SES ar uzstādīto jaudu 5,3 MW turpmāk ik gadu saražos vismaz 5200 MWh atjaunīgās enerģijas.

Latvijas investīciju uzņēmums Aizkraukles novada Kokneses pagastā īstenoja vērienīgu zaļās infrastruktūras projektu. Investējot 4 miljonus eiro vietējā kapitāla, darbu uzsākusi līdz šim lielākā saules elektrostacija novadā - Kokneses SES.

Kokneses SES ar uzstādīto jaudu 5,3 MW turpmāk ik gadu saražos vismaz 5200 MWh atjaunīgās enerģijas, kas atbilst 2100 Aizkraukles novada mājsaimniecību gada elektroenerģijas patēriņam. Saules elektrostacijas teritorijā izvietoti vairāk nekā 9500 saules paneļu.

Saules radītā enerģija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā palielināt Latvijas un citu Eiropas valstu neatkarību no naftas un gāzes produktiem. Latvija solārās enerģijas jomā joprojām atrodas pēdējā vietā Eiropas Savienībā. Kā liecina to valstu pieredze, kur līdzīgas spēkstacijas darbojas jau gadu desmitiem, saules elektrostacijas ir ne vien ekonomiski izdevīgas, bet arī videi un sabiedrībai draudzīgas – to izbūvē nav nepieciešamas nozīmīgas teritorijas izmaiņas, savukārt darbības laikā tās ir klusas un dzīvajai radībai neitrālas.

Projektā investēti vairāk nekā 4 miljoni eiro Latvijas kapitāla, tostarp Attīstības finanšu institūcijas ALTUM aizdevums uzņēmumu ilgtspējai 2,1 miljona eiro apmērā no Eiropas fondu līdzekļiem.

Pārņemot Rietumeiropā izplatīto praksi, elektrostacijas teritorija turpinās kalpot arī kā lauksaimniecības zeme – tajā būs bioloģiskā pļava, kurā varētu tikt ganītas aitas.

FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izrie...

Nākamos piecus gadus Rīgas ielas uzturēs četras firmas

Rīgas ielu uzturēšanu nākamos piecus gadus veiks apvienība "Roadeks un LAU", uzņēmums "Vizii Urban", kā arī uzņēmumu "Eco Baltia vide" un SIA CBF "Ļ-KO" apvienība, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Minētie komersanti uzvar...

Ar neatsveramu brīvprātīgo skolotāju atbalstu jauns mācību gads sācies arī Latvijas diasporas skolās
Jauns mācību gads sācies arī latviešu skolās visā pasaulē. Tūkstošiem latviešu bērnu, kas dzīvo ārpus Latvijas, savā brīvajā laikā dodas mācīties, rotaļāties un sarunāties latviski. Šādu skolu darbību – un tādu pasaulē ir vairāki desmiti – nodrošina en...


Komentāri