lv
ZLsFFHYeQqxnRpIdohZutUqzalYYN31YqziGYLST
4138673

Kārtējam iesaukumam armijā brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim

Kārtējam iesaukumam armijā brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim

Valsts aizsardzības dienesta 2025.gada jūlija iesaukumam brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim, informē Aizsardzības ministrija.

Lai dienestu valsts aizsardzības dienestā uzsāktu 2025.gada 19.jūlijā, Latvijas pilsoņi vecumā no 18 līdz 27 gadiem aicināti pieteikties brīvprātīgi valsts aizsardzības dienestam līdz šī gada 20.novembrim, izmantojot vienoto rekrutēšanas platformu "klustikaravirs.lv", paredz grozījumi aizsardzības ministra Andra Sprūda izdotajā pavēlē.

11 mēnešu ilgajā dienestā Nacionālajos bruņotajos spēkos 2025.gada jūlijā plānots iesaukt 830 personas. Ņemot vērā aizsardzības nozares iepriekšējo iesaukumu pieredzi un brīvprātīgo pieteikšanās dinamiku, paredzams, ka nepieciešamais brīvprātīgo skaits netiks sasniegts un būs nepieciešama atlase pēc nejaušības principa.

Lai sekmīgi organizētu valsts aizsardzības dienestam nepieciešamo atlases procesu, tiek mainīts arī atlases pēc nejaušības principa norises datums. Saskaņā ar aizsardzības ministra izdoto pavēli trūkstošo iesaucamo atlase pēc nejaušības principa notiks šī gada 26.novembrī.

Latvija un Ukraina plāno attīstīt dronu ražotāju sadarbību
Latvijas premjeres Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") vizītes laikā Kijivā ar Ukrainas amatpersonām pārrunātas iespējas, kā veicināt Latvijas un Ukrainas dronu ražotāju sadarabību. Latvija piedāvā mūsu ražotājiem strādāt Ukrainā un pretēji – Ukrainas d...
Latvijas militārais atbalsts Ukrainai šogad un nākamos gados ir 0,25% no IKP

Ministru prezidente Evika Siliņa ceturtdien, 12.septembrī, tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ar kuru apsprieda kopīgu rīcību ceļā uz Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru.

Ministru prezidente pateicās V. Zelenskim par sirsnīgo uzņemšanu Ukr...

Nākamnedēļ atklās Kokneses saules elektrostaciju

Nākamnedēļ atklās Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidoto Kokneses saules elektrostaciju (SES).

Kokneses SES ar uzstādīto jaudu 5,3 megavati (MW) turpmāk ik gadu saražos vi...



Komentāri