lv
TUWYckU4tFpLbqi5jhFsWVQaqYftIHD4ex0U4Nt0
413511

Daugavpils dome noliedz cenzūru Rotko centrā: Ja būtu cenzūra, to izstādi neatvērtu

Daugavpils dome noliedz cenzūru Rotko centrā: Ja būtu cenzūra, to izstādi neatvērtu
Marka Rotko mākslas centram pēc Daugavpils pašvaldības spiediena no ekspozīcijas nācās izņemt trīs šoruden atklātas izstādes darbus. Igauņu keramiķa Sandersa Raudsepa personālizstāde raisījusi asas diskusijas, saņemtas arī sūdzības mākslas centrā un pilsētas domē. Tikmēr neizpratni un sašutumu par Daugavpils domes rīcību paudušas vairākas ministrijas, Tiesībsarga birojs un mākslas jomas pārstāvji. Pati dome nekādu cenzūru savā darbībā joprojām nesaskata.
Tunisijas futbolisti Pasaules kausā atvadās ar uzvaru pār Franciju. Svarīgākie notikumi
Tunisijas futbola valstsvienība trešdien Pasaules kausa finālturnīrā pēdējā spēlē grupas kārtā ar 1:0 uzveica trofejas pašreizējo īpašnieci Franciju, bet astotdaļfinālā netika. Francija jau pirms grupu kārtā pēdējā mača bija nodrošinājusi dalību izslēg...
NATO raizējas par Ķīnas necaurspīdīgo militāro pieaugumu
NATO dalībvalstīm ir jāizvairās no to kļūdu atkārtošanas, ko tās pieļāvušas attiecībās ar Krieviju, un jāierobežo atkarība no Ķīnas, trešdien atzina NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
Izskan dažādas versijas par Baltkrievijas ārlietu ministra Makeja pēkšņo nāvi
Nedēļas nogalē pēkšņi mirušais Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs bija viens no Aleksandra Lukašenko režīma galvenajiem balstiem, kurš ļoti labi pazina Lukašenko arī privāti.


Komentāri