lv
2GuFI8YpTsQhqSrrVl2oneTveKxP8npeyrlnqZ2C
4132827

Rosina apsūdzēt islāmistu teroristu ideoloģijas atbalstītāju

Rosina apsūdzēt islāmistu teroristu ideoloģijas atbalstītāju

Valsts drošības dienests (VDD) 2.septembrī rosināja prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Latvijas nepilsoni par instrukciju un zināšanu iegūšanu teroristiskiem uzbrukumiem, kā arī sprāgstvielas un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu, aģentūru LETA informēja VDD.

Aizdomās turēto personu VDD aizturēja šā gada 2. maijā, kratīšanas laikā personas dzīvesvietā izņemot vairāk nekā 400 gramus sprāgstvielas trotila, šaušanai derīgu ieroču munīciju, kā arī iepakojumu ar sērskābi. Papildus personas dzīvesvietā tika konstatēti materiāli, kuros slavinātas teroristiskas darbības un ietverti aicinājumi šādas darbības veikt.

Persona bija uzkrājusi arī detalizētas pamācības terora aktu veikšanai, tostarp sprāgstierīču izgatavošanai.

VDD izmeklēšanā noskaidrojis, ka persona atbalsta teroristu grupējuma "Daesh" sludināto ideoloģiju. Dienests konstatējis, ka persona intensīvi iesaistījusies sarakstēs ekstrēmismu un terorismu atbalstošās grupās saziņas platformā “Telegram”, kur dalījusies ar teroristisko organizāciju ideoloģiskajiem materiāliem, kā arī dažādām instrukcijām terora aktu veikšanai.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Jau ziņots, ka kriminālprocess pret personu sākts šā gada 22.aprīlī.

Valsts kase: Valsts parāds nākamajos gados joprojām būs zem 50% no IKP

Valsts parāds nākamajos gados joprojām būs zem 50% no iekšzemes kopprodukta (IKP), intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Valsts parāds šobrīd ir nedaudz virs 18 miljardiem eiro jeb aptuveni 44% no IKP, un tas joprojā...

Saveļjevs: Šķiet, ka nospēlēju tā, kā treneris vēlējās

Latvijas vīriešu futbola izlases pussargs Aleksejs Saveļjevs UEFA Nāciju līgas pirmajos mačos rādījis tādu sniegumu, kādu galvenais treneris Paolo Nikolato vēlējies, sarunā ar aģentūru LETA minēja futbolists.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izla...

Latvijas nepilsoni apcietina aizdomās par apmācīšanos terorismam un sprāgstvielu iegādi
Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 2. septembrī rosināja prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Latvijas nepilsoni par instrukciju un zināšanu iegūšanu teroristiskiem uzbrukumiem, kā arī sprāgstvielas un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāš...


Komentāri