lv
uzCfC4htiqPhnOGuFdZeShutpNMCPpGimZiEi3SU
4128980

Septembrī «Uzlūdz dzeja». Iepazīstam dzejniekus Ivaru Šteinbergu un Robertu Vilsonu

Septembrī «Uzlūdz dzeja». Iepazīstam dzejniekus Ivaru Šteinbergu un Robertu Vilsonu
Ja Ivara Šteinberga dzeja būtu deja, tā būtu kaut kas pa vidu starp cirka izrādi un laikmetīgo baletu. Savukārt Roberts Vilsons savu dzeju raksturo kā parkūru – brīvu skriešanu pilsētvidē ar negaidītiem lēcieniem un kūleņiem. Septembrī, dzejas dienu mēnesī, abi dzejnieki viesojās Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo", lai atbildētu uz dažādiem jautājumiem par dzeju un tās aicinājumu. 
"Rail Baltica" vilcieniem jāpietur Rīgā

Pretējā gadījumā Zaļo un Zemnieku savienības politisks atbalsts "Rail Baltica" projekta tālākai īstenošanai nav garantēts.

Turpinot īstenot "Rail Baltica" projektu, sarunās ar Eiropas Komisiju jāpanāk skaidrība par stabilu finansēšanas grafiku un jāīste...

«Tā ir 1940.gada mentalitāte»: Pabriks uzskata, ka dronu vajadzēja notriekt

Latvijā ielidojušais "Shahed" tipa drons bija jānotriec, turklāt atbildīgo amatpersonu komunikācija un praktiskā rīcība bija novēlota un drīzāk atbilstoša 1940.gada mentalitātei, atzina bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pabrika vērtējumā šis...

Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Rotans (Perccottus glenii), pazīstams arī kā Amūras grundulis, ir invazīva zivju suga, kurai Latvijas ihtiofaunā nav līdzīgu sugu un kura pēdējās desmitgadēs guvusi ievērojamu uzmanību gan pētnie...



Komentāri