lv
2DHd8CI7clCRevkYJQ3SDFr49HUURuidxRjKWIIw
4124812

Jelgavā atzīmēs Latvijas pirmā prezidenta 165 gadu jubileju

Jelgavā atzīmēs Latvijas pirmā prezidenta 165 gadu jubileju

Godinot Latvijas pirmo prezidentu Jāni Čaksti, 14.septembrī, Jelgavā tiks atzīmēta Čakstes 165 gadadiena, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Plkst.12 pie Jāņa Čakstes pieminekļa notiks svinīgais piemiņas brīdis un ziedu nolikšana. Plkst.13 pilsētnieki aicināti doties uz Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeju, lai svētku reizē vēl vairāk uzzinātu par pirmo prezidentu, kurš stāvēja pie Latvijas valsts dibināšanas šūpuļa, iestājās par tiesiskumu un iedzīvināja demokrātijas principus.

Plkst.16 Svētās Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā izskanēs Čakstes dzimšanas dienas koncerts, kurā uzstāsies jauktais koris "Balti", sieviešu koris "Saule" no Lietuvas, kā arī Mikhela Ludiga vīru koris no Igaunijas. Lietus gadījumā koncerts notiks Jelgavas kultūras nama foajē.

Čakstes dzimtas mājās "Auči" tiks pasniegta Čakstes vārdā nosauktā stipendija. To ik gadu saņem viens Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studējošais, kas sevi pierādījis gan mācībās un sabiedriskajās aktivitātēs, gan izstrādājot kvalitatīvu zinātniski pētniecisko darbu par pirmo Valsts prezidentu.

Šoreiz stipendija tiks pasniegta Meža un vides zinātņu fakultātes programmas "Mežinženieris" 4. kursa studentam Jānim Platacim, kurš izstrādājis pētniecisko darbu par Valsts prezidenta runu vēlēšanu dienā.

Krievijas droni regulāri «iemaldījušies» NATO valstu teritorijā, nepieciešams stiprināt aizsardzību pret šādiem gadījumiem
Pēc Krievijas bezpilota lidaparāta nogāšanās Latvijas teritorijā uz šo incidentu reaģējuši arī politiķi Latvijas kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā, kā arī Ukrainā. Tikmēr saskaņā ar NATO rīcībā esošo informāciju neesot pamata domāt, ka drona nokrišana ...
Vai Rīgas centrs ir tukšs vai pilns: mīti un patiesības (+VIDEO)

Jo vairāk ēdienu piegādes mājās, jo mazāk cilvēku pilsētas ielās, jo vairāk attālinātā darba - jo mazāk kustības un kņadas darbadienās.

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, 2024.gada sākumā Rīgas centrā, ieskaitot tādas apkaimes kā Avoti, Br...

Dzīve kļūs dārgāka. Bet ne daudz

Gada inflāciju laikā līdz decembrim palielinās tas, ka pērn rudenī kopējā cenu līkne bija lejupejoša.

"Pēc stabilitātes perioda - cenu līmenis pēdējos 15 mēnešos ir pat nedaudz samazinājies, Latvijas iedzīvotājus dažu tuvāko mēnešu laikā gaida nelielas ...



Komentāri