lv
PsWRLamA71SovYErRywlb9b2bRSlZ6EdGHxzEooh
4116396

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā varēs aplūkot sēņu izstādi

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā varēs aplūkot sēņu izstādi

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 11.septembra līdz 15.septembrim būs apskatāma "Lielā sēņu izstāde 2024", pavēstīja muzeja pārstāvji.

Lielā sēņu izstāde pirmoreiz norisināsies, godinot sēņošanas tradīcijas iekļaušanu Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.

Pērn Nacionālais nemateriālās kultūras mantojuma saraksts papildināts ar četrām jaunām vērtībām, tostarp ar sēņu vākšanu un izmantošanu. Par to, ka sēņošana ir nacionāla mēroga tradīcija, liecina arī ikgadējās, vērienīgās sēņu izstādes Latvijas Nacionālajā dabas muzejā, kuru rīkošanā bieži piedalās Latvijas Mikologu biedrība, uzsvēruši muzeja pārstāvji.

Izstādes laikā muzejā būs iespējams iegādāties Lielo Latvijas sēņu grāmatu, kuras autores ir Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģes Inita Dāniele un Diāna Meiere, dažādus ar sēnēm saistītus izziņas materiālus, kā arī Latvijas Mikologu biedrības izdoto sēņu kalendāru 2025.gadam.

Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Snikus un "King of the Dance" sniegums tika novērtēts ar 82,487%.

...
Piedņestra: Viens no separātiskajiem reģioniem pasaulē
Piedņestra jeb Transnistria, kā to angliski dēvē, ir tikai viens no separātiskajiem reģioniem pasaulē. Un tas arī ir tikai viens no tā saucamajiem iesaldētajiem konfliktiem. Un vēl vairāk – šis ir tikai viens no tiem, kurus ir radījusi Krievija, brūkot...
Ventspilī atceras izcilus rakstniekus (+VIDEO)

Daudz uzzināt un gūt ieskatu daiļradē varēs Vēstures otrdienā.

10.septembrī H.Dorbes muzejs aicina uz "Vēstures otrdienu", kas būs veltīta dzejnieces Janas Mores dzīvei un daiļradei. 30.augustā viņai būtu apritējuši 85 gadi.

Jana More (1939-2014) ir pie...



Komentāri