lv
GAO93Rls6aS7WqiEzYm2o0Av27Q4xb4LdMnEPqZb
411159

Noraidīts priekšlikums par brīvprātīgu Valsts aizsardzības dienestu

Noraidīts priekšlikums par brīvprātīgu Valsts aizsardzības dienestu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums šodien noraidīja vairāk nekā 10 000 pilsoņu priekšlikumu, lai plānoto Valsts aizsardzības dienestu (VAD) noteiktu nevis par obligātu, bet brīvprātīgu.

Pēc diskusijas šajā jautājumā par iniciatīvas tālāku skatīšanu balsoja "Latvija pirmajā vietā" un "Stabilitātei" deputāti, savukārt pret tās tālāku vērtēšanu bija pārējo politisko spēku parlamentārieši no "Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, "Apvienotā saraksta", Nacionālās apvienības un "Progresīvajiem".

Kā ziņots, iedzīvotāju iniciatīvas pārstāvis Sergejs Pogorelovs akcentējis, ka obligāts dienests nesamērīgi ierobežotu pilsoņu brīvību.

Pogorelova ieskatā, piedāvātajam dienestam nepieciešamo pieteikumu skaitu ir iespējams savākt brīvprātīgā kārtā. Aizsardzības ministrijai esot "mērķtiecīgi jāceļ dienesta prestižs", jāpiedāvā konkurētspējīga kompensācija un izdevīgi noteikumi.

Līdz ar to idejas autors aicina no VAD likumprojekta izslēgts punktu, kas paredz, ka VAD iesauc vīriešus no 18 gadu vecuma līdz 27 gadu vecumam.

VAD varētu tikt ieviests no 2023.gada vidus. Saeimai gan vēl jāpieņem attiecīgais VAD likumprojekts.

Krievu hakeri mēģina uzbrukt Latvijas valsts un finanšu iestādēm

Šodien novēroti intensīvi piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukumi no Krieviju atbalstošo kiberaktīvistu puses pret valsts un finanšu iestādēm, liecina (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Lie...

Aicina svētku apsveikumus un dāvanas sūtīt laikus
Tuvojoties Ziemassvētkiem, Latvijas Pasts, "Omniva" un "DPD" aicina savus klientus svētku apsveikumus un dāvanas sūtīt laikus, neatliekot to uz decembra beigām, jo jau šobrīd pakalpojumu sniedzēju noslodze krietni palielinājusies, uzņēmumu pārstāvji no...
Nacionālajā mākslas muzejā notiks lekcija par scenogrāfa nozīmi izstāžu iekārtošanā
6. decembrī plkst. 16.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā notiks itāļu izcelsmes Francijā dzīvojoša arhitekta, izstāžu un ekspozīciju scenogrāfa Flavio Bonučelli lekcija "No arhitektūras līdz scen...


Komentāri