lv
2MxBDLn1GPze3udz2c3aFNqsdNIshw6z7OajWhlm
4110919

Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Opera patlaban ir ļoti stabilā finanšu situācijā. Ja iepriekš gada laikā biļešu apgrozījums sasniedza trīs miljonus eiro, tad šogad šāda summa sasniegta jau pirmajā pusgadā. "Mums ir bāze, ko esam ļoti pacietīgi būvējuši, un tas ir finansiālais atspēriena punkts, uz kura nākamajos piecos gados var kaut ko uzraut," vērtēja Voldiņš.

Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas. "Tā ir ne tikai atguvusies, bet arī pārspējusi visus iepriekšējos periodus," atklāja jaunais vadītājs.

Viņš paskaidroja, ka līdz šim ir izdevies pacelt atalgojumu operas un baleta mākslinieciskajam kolektīvam. "Kad ienācu operā 2019.gadā, atalgojums bija ārkārtēji zems. Pēdējos piecus gadus esam cīnījušies, lai to uzrautu kaut kādā normālā līmenī. Tas, ko pērn darījām, masīvi ejot gan medijos, gan pie politiķiem, ir rezultējies arī mūziķu atalgojuma kāpumā," pastāstīja Voldiņš.

Praksē tas esot redzams pēc tā, cik cilvēku piesakās konkursos. Operai bija " ārkārtīgi svarīgi" novērst mūziķu aizplūšanu pat uz tuvumā esošo Igauniju un Lietuvu, kur strādā virkne latviešu, jo tur ir iespēja saņemt lielāku atalgojumu. "Aizplūšanu izdevies nostopēt," secinājis Voldiņš, gan atzīstot, ka atalgojuma jautājumu nekad nav iespējams pilnībā atrisināt.

Voldiņš LNOB valdes priekšsēdētāja amatu sāks pildīt 4.novembrī, kad beigsies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Egila Siliņa pilnvaru laiks amatā.

VID sazināsies ar zemas algas maksājošiem 260 būvniecības uzņēmumiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) tuvākajā laikā plāno sazināties ar netipiski zemas algas maksājošiem 260 būvniecības uzņēmumiem, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

"Jau ...

Brīvdienās gaidāmas skaidras debesis

Sestdien un svētdien visā Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks, debesis būs pārsvarā skaidras, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +10..+16 grādiem, valsts austrumu daļā termomet...

Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Ar teju 30 dažādu žanru mākslas norisēm no šā gada 6. līdz 8.septembrim Rīgas centrā un apkaimēs notiks jau 19.mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts". Tā l...



Komentāri