lv
rmA6bGsctzjhLy7uKvvcEm43zQn1FREBw5r4EDcP
4108955

Panākta vienošanās par nodokļu samazināšanu zemajām un vidējām algām

Panākta vienošanās par nodokļu samazināšanu zemajām un vidējām algām

Koalīcijā un starp sociālajiem partneriem panākta vienošanās par nodokļu samazinājumu personām, kas pelna līdz 3000 eiro mēnesī, šovakar LTV raidījumā "Šodienas jautājums" teica valdību veidojošās partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs (P).

Nodokļu sarunās "Progresīvie" iestājās par nodokļu samazināšanu zemajām un vidējām algām. "Mūsu galvenais mērķis bija panākt, ka zemu ienākumu kategorijās cilvēki nodokļos maksā mazāk," akcentēja politiķis.

Šuvajevs pauda, ka pievienotās vērtības nodoklis netiks celts.

"Attiecībā uz iedzīvotāju ienākumu nodokli šajā sistēmā joprojām būs lielāka progresivitāte nekā līdz šim," sacīja Šuvajevs, uzsverot, ka tas ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, jo ir nepieciešams mazināt ienākumu nevienlīdzību.

Plašāk par panākto vienošanos darbaspēka nodokļu politikas pārskatīšanā Finanšu ministrija (FM) plāno informēt rīt, 6.septembrī.

Preses konferencē finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), partijas "Progresīvie" līdzpriekšsēdētājs Šuvajevs, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns informēs par darbaspēka nodokļu politikas pārskatīšanas pamatprincipiem un atbalstīto scenāriju.

Ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Ašeradens sacīja, ka no plānotajām izmaiņām darbaspēka nodokļos iegūs 97% strādājošo.

"Kopumā 97% Latvijas iedzīvotāju iegūs no šīs reformas - viņu ienākumi palielināsies," sacīja Ašeradens, tostarp atzīmējot, ka ir plānots palielināt minimālo algu, kā arī ir paredzēts noteikt fiksētu neapliekamo minimumu visiem.

Viņš informēja, ka ir nolemts šobrīd virzīt izmaiņas tikai darbaspēka nodokļos.

Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Kaminskis: "Pašvaldībām naudas paliek aizvien mazāk"

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis intervijā Jauns.lv izsaka bažas par nākamā gada valsts budžeta izstrādi, norādot, ka esošais modelis, kurā pašvaldībām tiek uzliktas jaunas funkcijas bez atbilstoša finansējuma...

Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Viens no pārskata autoriem, Latvijas Bankas Pētniecības daļas vadītājs K...

TIEŠRAIDE: Latvija - Norvēģija. U-21 Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas spēle
Latvijas U-21 futbola izlase ceturtdien Slokā uzņem Norvēģijas vienaudžus 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupas spēlē. Maču tiešraidē var redzēt LTV7 un LSM.lv. 


Komentāri