lv
a16ezQtwJ9uYePmj2K27cRyQQDDkYlDZDor05uOf
4106091

Divās dienās Latvijā pārspēti 26 karstuma rekordi

Divās dienās Latvijā pārspēti 26 karstuma rekordi

Pēdējās divās dienās Latvijā kopumā laboti 26 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Otrdien pārspēti septiņi 3.septembra rekordi. Augstākā gaisa temperatūra bija +29,1 grāds Skrīveros un +29,4 grādi Bauskā, rekords pārspēts arī Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā un Rēzeknē.

Trešdien 4.septembra karstuma rekords labots 19 novērojumu stacijās, tas netika labots vienīgi Ainažos, Alūksnē, Dagdā, Liepājā, Priekuļos un Rēzeknē.

Piecās novērojumu stacijās - Bauskā, Dobelē, Jelgavā, Pāvilostā un Ventspilī - termometra stabiņš trešdien pakāpās virs +29 grādiem, Bauskā sasniedzot +30 grādu atzīmi.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 4.septembrī, bija +28,9 grādi 2002.gadā Liepājā.

Diennakts vidējā gaisa temperatūra trešdien valstī pakāpās līdz nepilnam +21 grādam jeb sešus grādus virs normas.

Karstumam nedaudz mazinoties, tuvākajās dienās nebūs tik daudz jaunu temperatūras rekordu, bet nākamnedēļ to skaits atkal varētu pieaugt.

Līdz nākamās nedēļas sākumam saglabāsies sauss un pārsvarā skaidrs laiks, no nedēļas vidus palielināsies lietus varbūtība, taču laiks vēl saglabāsies silts, liecina pašreizējās prognozes.

ASV pirms prezidenta vēlēšanām izplatās sazvērestības teorijas par vārda brīvību
Vai vārda brīvība Amerikas Savienotajās Valstīs patiešām ir apdraudēta? Divus mēnešus pirms ASV prezidenta vēlēšanām daļā sabiedrības pieaug bažas par iespējamiem vārda brīvības ierobežojumiem, ko izraisījusi nesenā ziņa par sociālo mediju platformas "...
Ceturtdien saglabāsies skaidras debesis

Ceturtdien visā Latvijā spoži spīdēs saule un debesis būs pārsvarā skaidras, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no +22..+25 grādiem austrumu novados un Rīgas līča Kurzemes piekrastē ...

Ostapenko pirmoreiz sasniedz ASV atklātā tenisa čempionāta finālu dubultspēlēs
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku trešdien Ņujorkā iekļuva ASV atklātā čempionāta dubultspēļu sacensību finālā.


Komentāri