lv
VwDakRdrA3BUwStcHrkBLMtmCTRczmskp00jVYci
4103132

Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka sieviete nebija iesaistīta ne noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, ne tā izdarīšanas atbalstīšanā. Turklāt netika iegūtas ziņas, kas norādītu, ka persona būtu zinājusi par apsūdzēto kopīgo noziedzīgo nodomu.

Ievērojot to, ka šīs sievietes darbībās nav noziedzīga nodarījuma sastāva, tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu daļā pret šo personu, skaidroja prokuratūrā.

Lai arī prokuratūra jau augusta sākumā tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā trīs personas apsūdzētas par šī gada sākumā organizētā grupā veiktu Okupācijas muzeja dedzināšanu, prokuratūrā šodien apliecināja, ka patlaban nav gūti pierādījumi, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā.

Sskaņā ar apsūdzību viens no apsūdzētajiem 2024.gada sākumā, izciešot brīvības atņemšanas sodu Daugavgrīvas cietumā, telefonsarunas laikā pierunāja savu paziņu Vitāliju Luankjovu par 4500 ASV dolāriem sameklēt personu, kura izsistu kādai ēkai logu un iemestu tajā pudeli ar degmaisījumu.

Pēc tam Lukjanovs sameklēja Valentīnu Razmericu, kurš piekrita par 2000 eiro veikt dedzināšanu.

Turpmākās saziņas laikā, pasūtītājs caur Lukjanovu nodeva informāciju dedzinātājam, ka jāaizdedzina būs tieši Okupācijas muzejs, kā arī ar citas personas starpniecību nodeva naudu nozieguma veikšanai.

Abi apsūdzētie ieradās Rīgā un izgatavoja pudeli ar degmaisījumu. Pēc tam ap pusnakti aizgāja uz Vecrīgu, kur dedzinātājs ar paštaisītu āmuru izsita Okupācijas muzeja ēkas pirmajā stāva loga stiklu un iesvieda pudeli ar degmaisījumu ēkas iekšpusē, izraisot ugunsgrēku apmēram 0,5 kvadrātmetru platībā.

Ar savām darbībām apsūdzētie iznīcināja un sabojāja Latvijas Okupācijas muzeja biedrības mantu vairāk nekā 10 000 eiro apmērā.

Sākusies biļešu tirdzniecība uz “Muzikālā banka 2024” finālšovu Daugavpilī

Vakar, 3. septembrī, sākusies biļešu tirdzniecība uz “Muzikālā banka 2024” finālšovu un ģenerālmēģinājumu Daugavpilī. Latvijas Radio 2 gada vērtīgākā popa un roka dziesma tiks noskaidrota 2025. gada 25. janvārī.

Latvijas sportisti paralimpiskajās spēlēs izcīnījuši jau divas zelta medaļas

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" otrdien izcīnīja zelta medaļu Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās "Grade I" grupā, pirmo reizi kļūstot par paralimpisko čempionu. Savukārt parasportiste Diān...

Visiem skolotājiem būs obligāti jāapgūst seksuālās audzināšanas kurss

No nākamā gada 1.septembra visiem Latvijas skolotājiem būs nepieciešams apgūt bezmaksas kursus par bērnu seksuālu audzināšanu, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē informēja Izglītības ministrijas (IZM) pārstāvji.

Kurss būs paredzēt...



Komentāri