lv
NDYW1bKx1SKat98ltEM5eTbwUIU0bCua9lCugWJ4
409930

Ko varam darīt, lai panāktu lētāku elektroenerģiju?

Ko varam darīt, lai panāktu lētāku elektroenerģiju?
Jau vairāk nekā gadu energoresursu cenas Rietumvalstīs un tajā skaitā Latvijā sasniedz vēl nebijušus augstumus – sākotnēji to ietekmēja atkopšanās pēc Covid-19 krīzes, bet kopš februāra – arī Krievijas iebrukums Ukrainā, liekot steidzami meklēt alternatīvas mūsu agresīvās kaimiņvalsts dabasgāzei. Kādas ir mūsu iespējas samazināt energoresursu cenas – par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar A/S "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Čaksti un enerģētikas uzņēmumu grupas "AJ Power" Biznesa attīstības vadītāju Annu Rozīti.
Ar svecīšu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa pieminēs Rumbulā noslepkavotos ebrejus
30. novembris ir diena, kad godinām Rumbulas masu slepkavību upuru piemiņu. Tā būs gan svecīšu nolikšana, gan lekcija par ebreju vēsturisko presi. Šī diena ir svarīga, lai runātu par vēsturisko un sociālo atmiņu, par to, kā mēs atceramies.
CSP: Apstrādes rūpniecībā uzņēmēju noskaņojuma līmenis – zemākais kopš 2020. gada vidus
Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji 2022. gada novembrī būvniecībā, mazumtirdzniecībā un pakalpojumu sektorā, salīdzinot ar oktobri, uzlabojušies, bet apstrādes rūpniecībā uzņēmēju noskaņojums turpina pasliktināties, sasniedzot zemāko rādītāja vērtība...
96 gadu vecumā miris bijušais Ķīnas prezidents Dzjans Dzemiņs
Ķīnas mediji vēsta, ka trešdien 96 gadu vecumā miris bijušais Ķīnas prezidents Dzjans Dzemiņs. Viņš bija Ķīnas kompartijas līderis no 1989. līdz 2002. gadam, šajā laikā veicinot Ķīnas ietekmes pieaugumu pasaulē.


Komentāri