lv
SoJQWE5lwxTCdAYmBUATZaZFqwXPHQsYgPOGLfhi
4091701

Darbu sāks Nacionālais kiberdrošības centrs

Darbu sāks Nacionālais kiberdrošības centrs

Svētdien spēkā stāsies Nacionālās kiberdrošības likums un darbu sāks Nacionālais kiberdrošības centrs, informēja Aizsardzības ministrija.

Lai stiprinātu kiberdrošību Latvijā un ieviestu pārskatītās Eiropas Savienības Tīklu un informācijas sistēmu drošības direktīvas prasības, 1.septembrī spēkā stāsies Aizsardzības ministrijas izstrādātais Nacionālās kiberdrošības likums. Darbu uzsāks arī jauna institūcija - Nacionālais kiberdrošības centrs.

"Nacionālā kiberdrošības centra izveide ir būtisks solis Latvijas kibernoturības stiprināšanai. Tas ļaus efektīvāk uzraudzīt situāciju kibertelpā un ātrāk reaģēt uz incidentiem, sniedzot nepieciešamo atbalstu publiskā un privātā sektora organizācijām," uzsvēris aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Nacionālās kiberdrošības likums, salīdzinot ar spēkā esošo Informācijas tehnoloģiju likumu, ievieš vairākas nozīmīgas izmaiņas. Tostarp, ir izveidots Nacionālais kiberdrošības centrs, kas darbosies kā vienotais kontaktpunkts kiberdrošības jautājumos un veiks nacionālo kiberdrošības prasību ieviešanas pārraudzību, kā arī izstrādās nacionālās kiberdrošības rīcībpolitikas iniciatīvas.

Centra funkcijas īstenos Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienību "Cert.lv". Centra ģenerāldirektors būs Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks - Politikas direktors.

Jaunais likums attiecas uz būtisko un svarīgo pakalpojumu sniedzējiem, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju kritisko infrastruktūru, un tajā ir noteikti kritēriji, pēc kuriem tiek definēta publiskā un privātā sektora organizācijas piederība kādai no minētajām grupām.

Ostapenko dubultspēlēs sasniedz ASV atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālu
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku sestdien Ņujorkā svinēja uzvaru ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā.
Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Uz sēdi aicināti Vesel...

Latvijas boksa nākotne nonāk politiķu rokās
Unikāla situācija – tā Starptautiskās Boksa asociācijas izslēgšanu no olimpiskās saimes raksturo Latvijas Sporta federāciju padomē. Šim Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumam ir tālejošas sekas arī Latvijā, jo apdraudēta valsts finansējuma saņemša...


Komentāri