lv
SLvlhYQCWCCXI02fHHbdBKrBQAegxvQjk6zld2Hx
4083690

Latvijas kūdras nozare ir spēcīgs IKP resurss (+VIDEO)

Latvijas kūdras nozare ir spēcīgs IKP resurss (+VIDEO)

Diskusijās tiks apskatītas tēmas par Latvijas zemes izmantošanu oglekļa kredītu uzkrāšanai.

Latvijas Kūdras asociācija un Latvijas Nacionālā kūdras biedrība aicina piedalīties Kūdras dienās, kas norisināsies no 5. līdz 8.septembrim. Nozares eksperti piedāvās iepazīties ar šī Latvijas derīgā izrakteņa ieguves vietām, pirmo reizi plašākai publikai piedāvājot tās apskatīt klātienē, vienlaikus stāstot un skaidrojot kūdras ieguves procesu aizkulises.

Kūdras dienu tēma ir "Kūdras nozare Latvijā: iespējas, tendences un ieguves vietu izmantošana pēc ieguves beigām". Pasākuma ietvaros norisināsies gan seminārs, gan ekskursijas pa kūdras ieguves vietām un purviem, kā arī izglītojošas aktivitātes Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Diskusijās tiks apskatītas tēmas par Latvijas zemes izmantošanu oglekļa kredītu uzkrāšanai, gaidāmajiem regulējumiem un to iespējamo ietekmi, izplatītākajiem rekultivācijas veidiem un to praktisko pielietojumu, kā arī aplūkoti dažādu projektu pieredzes stāsti.

Savukārt 6.septembrī Kūdras dienu ietvaros pirmo reizi tiks rīkotas ekskursijas kūdras ieguves vietās: Tēvgāršas purvā Vidzemē, Meldziru purvā Kurzemē, Kņavu purvā Latgalē un Kaigu purvā Zemgalē. Tiks stāstīts par purviem Latvijā, to dažādību, cik purvu ir aizsargājami un kāpēc, par kūdras ieguves procesu un daudzumu, kā arī par kūdras lomu dārzkopībā un mežsaimniecībā.

Kā jaunie uzņēmēji var tikt pie 150 000 eiro (+VIDEO)

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra novērtēja nodibinājuma daudzu gadu ilgo ieguldījumu.

Lai veicinātu inovāciju, jaunuzņēmumu un tehnoloģiju attīstību Rīgā, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra (RITA) izsludināja pieteikšanos jaunai investīciju atba...

Kā pavadīt pēdējās vasaras dienas Latvijā (+VIDEO)

Ir lieliskas idejas nedēļas nogalei.

"Vasara jānoslēdz ar atpūtu, jauniem iespaidiem un lieliskām atmiņām, kas turpinās sildīt arī gada aukstajos mēnešos. Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā norisināsies dažādi pasākumi, tāpēc aicinām doties nelielos izbra...

Vītoliņš: Pelnīta un darba pilna uzvara

Latvijas hokeja izlase 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā uzvarēja pelnīti, pēc spēles preses konferencē atzina valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Milāna...



Komentāri