lv
vZbDauICnG0yF0YnsFTjVqpbL76RSMlGVAzBvkno
4076652

Taksisti iebilst pret priekšlikumu piemērot sodu no pirmā pārsniegtā kilometra

Taksisti iebilst pret priekšlikumu piemērot sodu no pirmā pārsniegtā kilometra

Latvijas Vieglo taksometru darba devēju organizācija iebilst pret Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu ieviest soda maksājumus par ātruma pārsniegšanu no viena kilometra stundā.

Organizācijā skaidro, ka taksometri dienā vidēji nobrauc vairāk nekā 500 līdz 700 kilometru, tādēļ taksometru vadītājus bieži varētu ietekmēt šie sodi, kas radītu nozīmīgas papildu izmaksas.

Biedrības ieskatā šāda iniciatīva rada būtiskus finansiālus izdevumus taksometru uzņēmumiem, kas savukārt paaugstinātu pakalpojumu tarifus gan taksometru uzņēmumiem, gan citiem loģistikas uzņēmumiem, gan privātajiem autovadītājiem ar lielu ikdienas nobraukumu.

Vienlaikus organizācijā pauž uzskatu, ka SM ir nolēmusi vienkāršot darbu, paaugstinot soda maksājumus, nevis koncentrējoties uz būtiskiem uzlabojumiem, piemēram, ceļu infrastruktūras un seguma uzlabošanu, luksoforu sistēmas modernizāciju un satiksmes organizēšanu.

Sodu maksājumu ieviešana no viena kilometra stundā biedrības ieskatā tieši ietekmēs Latvijas taksometru uzņēmumus, kuri patlaban darbojas augstas konkurences un pieaugošu izmaksu apstākļos, papildinot, ka taksometru uzņēmumi nespēs segt šos papildu izdevumus bez tarifu paaugstināšanas pasažieriem.

Tāpat asociācijas ieskatā sodu maksājumu ieviešana no pirmā kilometra stundā būtiski palielinās administratīvo resursu slodzi, kā arī sastrēgumus pilsētās.

Attiecīgi biedrība aicina SM pārskatīt priekšlikumu ieviest soda maksājumus no pirmā pārsniegtā kilometra stundā, lai neapgrūtinātu nodokļu maksātājus un uzņēmējus, kas ikdienā nodrošina pārvadājumus, taksometru uzņēmumus un viņu klientus ar papildu soda maksājumiem, bet koncentrētos uz pasākumiem, kas uzlabos ceļu satiksmes drošību, neveicinot pārmērīgas finansiālas slodzes uzņēmējdarbībai un pilsoņiem.

Trim personām nosaka pagaidu aizliegumu piedalīties jebkādās futbola aktivitātēs
Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja trešdien, pamatojoties uz tiesībsargājošo iestāžu sniegto un savā rīcībā esošo informāciju, trim personām ir piemērojusi pagaidu aizliegumu piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, ziņo LFF.
Ceturtdien Latvijā gaiss sakarsīs līdz +24..+28 grādiem

Ceturtdienas pēcpusdienā Latvijas lielākajā daļā gaiss sakarsīs līdz +24..+28 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Pūšot lēnam austrumu, dienvidaustrumu vējam, par kādu grādu zemāka gaisa temperatūra saglabāsies Rīgas līča Kurzemes piekrastē.

Laiks būs saulain...

Latvijas volejbolistiem pirmā uzvara Eiropas U-20 čempionātā (VIDEO)

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase trešdien Serbijā otrajā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē svinēja pirmo uzvaru.

Latvija ar 3-0 (25:20, 25:19, 25:22) pieveica Somiju.

Latvijas izlasē 12 punktus guva Armands Rokjāns, 11 - Kristers Landzāns un d...



Komentāri