lv
tQQ6gmHMOp3jY8OUhqccyHZVq2mu1r01Fhk8fV5l
4068979

Uz ļoti labi atalgotu amatu - 78 kandidāti

Uz ļoti labi atalgotu amatu - 78 kandidāti

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem kopumā pieteikušies 78 kandidāti, bet vislielākā konkurence ir uz valdes locekļa posteni, kas atbildēs par personāla vadību.

Valdes priekšsēdētāja amatam savu kandidatūru izvirzījuši 15 pretendenti, uz valdes locekļa amatu programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos saņemti 18 pieteikumi, uz valdes locekļa amatu finanšu pārvaldības jautājumos - 18 pieteikumi, valdes locekļa amatam tehnoloģiju pārvaldības jautājumos pieteikušies 14 kandidāti, bet valdes locekļa amatam personāla pārvaldības jautājumos - 20 kandidāti.

Vairāki no kandidātiem savu kandidatūru izvirzījuši vairāk nekā uz vienu amatu.

Konkurss norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā tiks vērtēta kandidātu atbilstība noteiktajām minimālajām prasībām, otrajā kārtā komisijas locekļi pretendentus izvaicās par vienotā LSM attīstības redzējumu, bet trešajā kārtā labāko pretendentu kompetences padziļināti vērtēs personāla atlases speciālisti.

Konkursa komisiju veido trīs SEPLP locekļi, Valsts kancelejas, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta, Baltijas mediju izcilības centra un Latvijas Mediju ētikas padomes pārstāvji ar balsstiesībām. Latvijas Žurnālistu asociācijas, Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas arodbiedrību pārstāvji un personāla atlases kompānijas SIA "Fontes Executive Search" pārstāvis konkursā piedalās ar novērotāju un padomdevēju tiesībām.

Konkursa komisija strādās līdz oktobra beigām, savukārt SEPLP lēmums par jauno valdes locekļu iecelšanu jāpieņem novembra sākumā.

Kā norāda SEPLP, jaunajai valdei būs jāīsteno viens no nozīmīgākajiem procesiem sabiedriskā medija vēsturē - jānodrošina "Latvijas Televīzijas" un "Latvijas Radio" veiksmīga saplūšana, lai izveidotu spēcīgāku un labāk nodrošinātu sabiedriskā medija uzņēmumu kvalitatīva un mūsdienīga satura attīstībai.

Latvijas Televīzija un Latvijas Radio ir vidēja izmēra valsts kapitālsabiedrības, savukārt topošais LSM būs liela izmēra valsts kapitālsabiedrība, līdz ar to tās vadībai būs būtiski lielāks atalgojums nekā esošajiem sabiedrisko mediju vadītājiem, norāda SEPLP.

Topošā LSM valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā. SEPLP norāda, ka šāds aprēķins veikts atbilstoši Valsts kancelejas vadlīnijām "Publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu atlīdzības noteikšanai", balstoties uz vidējo atalgojuma apjomu atbilstoša lieluma kapitālsabiedrībās, nosakot to par 20% zemāku nekā atlīdzību valdes locekļiem līdzīga izmēra kapitālsabiedrībās nozarē privātajā sektorā, jo uzņēmuma kopējos ieņēmumus veidos lielākoties valsts dotācija.

Studenti varēs pieteikties sociālajai stipendijai «Studētgods»

No 1.septembra līdz 20.septembrim Latvijas augstskolu pilna laika klātienes bakalaura un koledžas līmeņa studenti līdz 25 gadu vecumam varēs pieteikties sociālajai stipendijai "Studētgods", informē Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Pieteikums jāies...

Finanšu nozares asociācija: ideju par jauno nodokli ir jādēvē par "soda nodokli"

Finanšu nozare valdības ieceri - lāpīt budžetu uz vienas uzņēmējdarbības nozares rēķina - uzskata par nesamērīgu soli.

"Politiķu ideja piemērot jaunu nodokli Latvijā strādājošo komercbanku peļņai ir jādēvē par "soda nodokli", nevis motivāciju vairāk ies...

Kā Latvijas cilvēku veselību apdraud «Cīgmīnas» (+VIDEO)

Ceļojošu vides objektu būs iespējams apskatīt pie Salaspils dzelzceļa stacijas.

Lai gan lielākā daļa smēķētāju zina un piekrīt, ka izsmēķi ir atkritumi, kas rada vides piesārņojumu, tikai piektdaļai (21%) rūp, kur tiek izmesti izsmēķi, liecina "Latvijas...



Komentāri