lv
dcxykE93puDEDpVDjgr0CwJHrFOyoOrxvWQ4Z66L
4068133

Latvijā plāno izbūvēt 25 elektroauto uzlādes stacijas

Latvijā plāno izbūvēt 25 elektroauto uzlādes stacijas

AS "Latvenergo" līdz 2026.gadam Eiropas transporta ceļu (TEN-T) tīklā Latvijā un Igaunijā plāno izbūvēt kopumā 216 zīmola "Elektrum Drive" uzlādes punktus 55 stacijās Latvijā un Igaunijā.

Uzlādes punktus paredzēts izbūvēt ar Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (CEF) finansējuma atbalstu 5,5 miljonu eiro apmērā, tostarp 2,8 miljoni eiro tiks novirzīti uzlādes tīklam Latvijā, bet 2,7 miljoni eiro - Igaunijā.

Plānots, ka 25 stacijas būs Latvijā, kamēr Igaunijā būs 30 staciju.

Uzņēmumā skaidro, ka uz TEN-T ceļiem topošajā tīklā būs 212 uzlādes punkti 53 stacijās ar 150-300 kilovatu (kW) uzlādes jaudu, kamēr īpaši ātrā 350-400 kW jauda būs četrās pieslēgvietās divās uzlādes stacijās. Uzlādes tīkls būs pieejams vieglajiem un smagajiem elektroautomobiļiem.

"Latvenergo" Baltijas elektrotransporta uzlādes direktors Ansis Valdovskis norāda, ka šis ir pirmais "Latvenergo" koncerna elektromobilitātes pārrobežu projekts, izmantojot ES līdzfinansējumu. Bez Latvijas un Igaunijas ir plāns turpināt paplašināt ātrās uzlādes tīklu arī Lietuvā.

TEN-T jeb Eiropas transporta tīkls ir Eiropas Savienības dzelzceļa, iekšējo ūdensceļu, auto, jūras, gaisa un multimodālā transporta infrastruktūras vienots tīkls.

Projekts ir daļa no "Elektrum Drive" Baltijas uzlādes tīkla attīstības plāna, kura ietvaros līdz 2026.gadam publiskai uzlādei būs pieejami 1200 uzlādes punktu, bet līdz 2030.gadam - 3000.

Par jaunāko pašmāju un ārzemju mūzikā – Latvijas Radio 5 ēterā jauns raidījums «Vakara nagla»
No pirmdienas, 26. augusta, Latvijas Radio 5 (LR5) ēterā sāks skanēt jauns raidījums "Vakara nagla". Raidījuma vadītājs Kristers Karlsons pirmdienu, otrdienu un trešdienu vakaros no plkst. 19.00 līdz 22.00 vēstīs par jaunāko pašmāju un ārzemju mūzikā.
LDDK: Nodokļu reformas neīstenošana būtu bezatbildība

Nodokļu reformas neīstenošana būtu bezatbildība, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.

Viņš atzīmēja, ka LDDK no nodokļu reformas saga...

Bankas Latvijā arvien vairāk pievērš uzmanību siltuma emisijām mājās (+VIDEO)

Izprotot energoefektivitātes principus un ieviešot uzlabojumus, māju īpašnieki var būtiski uzlabot savas mājas veiktspēju.

jām ventilācija tika organizēta dabīgā veidā, tajā skaitā arī caur spraugām konstrukcijās. Mūsdienās, ņemot vērā augstās energores...



Komentāri