lv
0RS0ToS3fzM3SnEuFvD4ZbQ4ODoaAyNNM6dSE9WT
4054501

Ašeradens ir atvērts diskusijām un kompromisiem par nodokļu politikas izmaiņām

Ašeradens ir atvērts diskusijām un kompromisiem par nodokļu politikas izmaiņām

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) ir atvērts diskusijām un kompromisiem par nodokļu politikas izmaiņām, vienlaikus saglabājot fokusu uz valsts drošību kā valdības noteikto galveno prioritāti un jau sākotnēji nospraustajiem mērķiem - veicināt Latvijas ekonomikas straujāku izaugsmi un mazinās sociālo nevienlīdzību, pavēstīja Ašeradens.

Ministrs skaidroja, ka, ņemot vērā nevienprātību par piedāvāto nodokļu pārskatīšanas scenāriju, tiek turpinātas gan politiskās diskusijas, gan sarunas ar valdības sociālajiem partneriem, lai savstarpējo redzējumu tuvinātu.

Jebkādas nodokļu izmaiņas tiek skatītas kontekstā ar budžeta veidošanas procesu, un, pēc budžeta izstrādes grafika, tas ir jāizskata Ministru Kabinetā 17.septembrī, savukārt 15.oktobrī jāiesniedz Saeimā, līdz ar to šie arī ir nozīmīgākie gala termiņi, kad nonākt pie lēmuma par nodokļu pārskatīšanu, uzsvēra Ašeradens.

Finanšu ministrs atzina, ka katrai sabiedrības grupai - darba devējiem, darba ņēmējiem un dažādu nozaru pārstāvjiem - ir savas prioritātes un savas intereses, taču priekšroka būtu dodama tiem risinājumiem, kas ļautu mazināt izdevumus, turpretim risinājumi, kas radītu izdevumus, tiktu uzklausīti nelabprāt.

"Tieši tādēļ mums ir jāturpina runāt par iespējamiem kompromisiem, jāskatās uz izmaiņām kopumā un jātuvinās vienotam redzējumam," pauda Ašeradens.

Gleznotāja Andra Eglīša jaunākā izstāde – atskats uz 25 gadus ilgā glezniecības procesa atklājumiem
Gleznotāja Andra Eglīša jaunākā izstāde "Izstāde. Daži iztēles un matērijas satikšanās gadījumi" Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā atskatās uz autora 25 gadus ilgā glezniecības procesa atklājumiem.
Pieminēs totalitāro režīmu upurus un atzīmēs Baltijas ceļa 35.gadadienu

Latvijā un citās Eiropas valstīs 23.augustā atzīmēs staļinisma un nacisma upuru atceres dienu.

Latvijā un citās Eiropas valstīs 23.augustā atzīmēs staļinisma un nacisma upuru atceres dienu. Datuma simboliskā nozīme saistīta ar 1939.gada 23.augustā noslē...

Igaunijā notikušo vēstures rekonstrukcijas gājienu dezinformatori uzdod par nacistu parādi
Vai pa Igaunijas pilsētu ielām mūsdienās soļo SS karavīri un Igaunijā patiešām notikusi parāde, kurā godināta nacistiskā Vācija? Šāda informācija jau kopš otrdienas izplatās platformā "X" un ziņu apmaiņas vietnē "Telegram". Latvijas Radio pētīja, vai I...


Komentāri