lv
gi8Xucqxy9R23Qw01jo1FE8M79IuNfZcaVaLm5Y3
4046260

Rīgā ar vairākiem pasākumiem godinās akcijas «Baltijas ceļš» 35.gadadienu

Rīgā ar vairākiem pasākumiem godinās akcijas «Baltijas ceļš» 35.gadadienu

Atzīmējot Baltijas ceļa 35.gadadienu, Rīgā piektdien, 23.augustā, notiks vairāki pasākumi, informē pašvaldībā.

Plkst.11 pie Brīvības pieminekļa notiks ziedu nolikšanas ceremonija par godu Baltijas ceļa 35.gadadienai un Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmei Latvijā.

Savukārt plkst.13 Brīvības laukumā svinīgi atklās starptautisku izstādi "Akcija Baltijas ceļš - vienoti brīvībai". Izstādē būs apskatāmas dažādas fotogrāfijas no 1989.gada 23.augusta notikumiem.

Izstādi veidojis Latvijas Nacionālais arhīvs sadarbībā ar Igaunijas Nacionālo arhīvu, Lietuvas Centrālo Valsts arhīvu un Lietuvas Valsts Mūsdienu dokumentu arhīvu. To varēs apskatīt līdz 10.septembrim, bet pēc tam, no 16.septembra līdz 29.septembri, izstāde būs skatāma Prāgā.

23.augusta vakarā no plkst.18 līdz 20 pie Brīvības pieminekļa notiks koncerts "Vienoti brīvībai", kur izskanēs komponista Mārtiņa Miļevska radītās koncertprogrammas pirmatskaņojums. Pirms svinīgā koncerta klātesošos uzrunās pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kultūras ministre Agnese Lāce (P) un Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē portālā "Lsm.lv", klausīties tiešraidē Latvijas Radio ēterā un atliktajā tiešraidē Latvijas Televīzijā.

No 23.augusta līdz 10.septembrim Brīvības laukumā būs apskatāms arī vides objekts "Pievienojies Baltijas ceļam!".

Baltijas ceļš ir spilgtākais Baltijas tautu vienotības apliecinājums kopīgai cīņai par valstiskās neatkarības atjaunošanu pirms 35 gadiem. Aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, veidojot cilvēku ķēdi, kas savienoja visas trīs Baltijas valstu galvaspilsētas, lai pievērstu pasaules uzmanību Baltijas valstu nelikumīgajai pievienošanai PSRS un starptautisko tiesību pārkāpumiem.

Baltijas ceļš iekļauts UNESCO programmā "Pasaules atmiņa", uzsverot šī notikuma nozīmīgumu kolektīvās atmiņas veidošanā.

Vai tiešām atteiksies no algu palielināšanas ministriem, deputātiem, ierēdņiem?

Valdībai vēl būs jālemj par atalgojumu publiskajā sektorā, jo tas vairs nedrīkst augt tādā tempā kā līdz šim, otrdien valdības sēdē sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjere sacīja, ka ir sadzirdēti gan Latvijas Bankas, gan Latvijas Darba ...

Latvijas sieviešu volejbola izlase, pateicoties tehniskajai uzvarai, sper soli tuvāk Eiropas čempionāta finālturnīram
Latvijas Volejbola federācija (LVF) ir saņēmusi Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vēstuli, kurā ir teikts, ka Bosnijas un Hercegovinas sieviešu izlase augustā 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles neaizvadīs un ka šīs valsts ...
Kas ir kredītvēsture un kā ar to sokas latviešiem: skaidro eksperti (+VIDEO)

Latvijas Bankas kredītu reģistrā, gan kredītinformācijas birojos saglabājas informācija par bijušajiem parādiem.

Dodoties uz banku pēc aizņēmuma, potenciālie kredītņēmēji parasti jūt zināmas bažas, vai banka neatteiks naudas aizdevumu, un, ja piešķirs k...



Komentāri