lv
XPwvVW194URC5YcH63ZnE7zXH5WPf88Ef8oCf8tx
4042794

Krāpnieki sākuši izmantot mākslīgo intelektu sarunai pazīstamu cilvēku balsīs

Krāpnieki sākuši izmantot mākslīgo intelektu sarunai pazīstamu cilvēku balsīs

Telefonkrāpnieki, izmantojot mākslīgā intelekta rīkus, sākuši zvanīt no nezināmiem numuriem, atdarinot zvana saņēmējam pazīstama cilvēka balsi un lūdzot steidzamu finansiālu palīdzību, informē SIA "Bite Latvija".

Šādi zvani tā saņēmējam rada maldīgu iespaidu, ka grūtībās ir nonācis tuvs cilvēks, kas nenoliedzami palielina iespēju kļūt par telefonkrāpnieka upuri, norāda telekomunikāciju operatora pārstāvji.

"Bite Latvija" iekšējās drošības procesu vadītājs Reinis Pudāns informē, ka kāds uzņēmuma klients nesen saņēmis zvanu no nezināma numura un zvanītājs runājis viņa drauga balsī. Mākslīgā intelekta kopētā drauga balss stāstīja, ka viņš ir nokļuvis nepatīkamā situācijā ar policiju un steidzami nepieciešama liela naudas summa, lai situāciju atrisinātu.

"Klients bija ļoti vērīgs un nekavējoties pārtrauca zvanu, lai atzvanītu draugam un noskaidrotu situāciju - ar draugu viss bija kārtībā," norāda Pudāns.

FK «Auda» futbolisti pievienojas Latvijas kausa pusfinālistiem
FK "Auda" pirmdien tikai pēcspēles sitienu sērijā spēja pārspēt "Metta" futbolistus, nodrošinot vietu Latvijas kausa pusfinālā, liecina organizatoru informācija.
Rīko saliedējošus pasākumus patvēruma meklētāju izmitināšanas centros

Šī gada 13.augustā Ropažu novada Muceniekos un 16.augustā Alūksnes novada Liepnā notika Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes organizētie saliedējoši un izglītojoši pasākumi, iesaistot Patvēruma meklētāju izmitināšanas centros mītošos patvēruma mekl...

Par 100 000 eiro rīkos Ukrainas iedzīvotāju psihoemocionālā atbalsta kursus

Biedrības "Radošās idejas" par 100 000 eiro rīkos Ukrainas iedzīvotāju psihoemocionālā atbalsta kursus, informē biedrība.

Biedrība "Radošās idejas" jūlijā parakstīja līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu par projekta īstenošanu, kura mērķis ir "nodro...



Komentāri