lv
0VySTFP6LbzDIss9MfV0fOSa15FHAKsFhs0XFs6s
4037424

Aizvadītajā diennaktī pieķerti 17 dzērājšoferi

Aizvadītajā diennaktī pieķerti 17 dzērājšoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 17 automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, liecina VP apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti četri transportlīdzekļu vadītāji alkohola reibumā, Vidzemē - četri, Kurzemē - trīs, Latgalē - seši. No 17 vadītājiem, kas pieķerti alkohola reibumā, sešiem paredzēta administratīvā atbildība, bet 11 - kriminālatbildība.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 431 administratīvo pārkāpumu, tostarp konstatēti 207 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerts viens agresīvi braucēji, liecina VP apkopotā statistika.

Šis nelūgts viesis - apaļais jūrasgrundulis (+VIDEO)

Šo zivi var lietot pārtikā, un dažos reģionos apaļais jūrasgrundulis tiek uzskatīts par delikatesi.

Pēdējo gadu laikā apaļais jūrasgrundulis (Neogobius melanostomus) ir kļuvis par aktuālu problēmu Baltijas jūras ūdeņos, īpaši Latvijas piekrastes daļā, r...

Pētījums: 62% iedzīvotāju ikdienā neierobežo cukura patēriņu

Aptuveni divi no trim Latvijas iedzīvotājiem jeb 62% maltītēs neierobežo cukura patēriņu, un tikai 38% cenšas samazināt pievienotā cukura uzņemšanu, kas ir zemākais rādītājs pēdējo piecu gadu laikā, liecina "Mana aptieka & Apotheka Veselības indeksa" p...

Šodien vietām uzlīs tikai Latvijas rietumu rajonos

Svētdien būs mainīgs mākoņu daudzums, un lietus būs novērojams tikai vakarpusē, kad vietām uzlīs Latvijas rietumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dienas gaitā vējš saglabāsies lēns, bet maksimālā gaisa temp...



Komentāri