lv
1ahCtEU0ZwiTgc8lQgVjbLCgNGXIibT522SbszMJ
4033214

Šodien gleznainajā Mores pagastā tiks aizvadīti jautri ģimenes svētki (+VIDEO)

Šodien gleznainajā Mores pagastā tiks aizvadīti jautri ģimenes svētki (+VIDEO)

Gaidāmas dabas meistarklases, leļļu teātra izrāde un pat putu ballīte.

Ar ko pērt sievas, vīrus un bērnus? To varēs uzzināt pirts slotu siešanas darbnīcā. No kuriem pļavas augiem darināt kroņus, un kurus labāk neaiztikt? To varēs apgūt "Kroņu darbnīcās". Un vēl - gan lieli, gan mazi varēs piedalīties "Pļavas stafetēs", spēlējot brīvdabas boulingu starp siena ķīpām, "Desas" uz koka bluķiem, kā arī citas spēles. Dabas meistarklases Mores pagasta svētku laikā sestdien, 17.augustā, rīkos vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv".

Sestdien, 17.augustā, Siguldas novada Morē atzīmēs desmitos Mores pagasta svētkus. Programma norisināsies dienas garumā - sāksies plkst.12 ar svētku atklāšanu un turpināsies ar dažnedažādām aktivitātēm, kas piemērotas gan lieliem, gan maziem. Piemēram, gaidāmas dabas meistarklases, leļļu teātra izrāde un pat putu ballīte! Pēcpusdienā, plkst.17, Mores estrādē notiks amatiermākslas kolektīvu muzikālais uzvedums "Visa dzīve man viens ceļojums!", savukārt plkst.19 vakara koncerts ar Roberto Meloni un Rodrigo Manfrinatti, un plkst.21 gaidāma zaļumballe, kurā uzstāsies grupa "Galaktika".

Ar ko pērt sievas, vīrus un bērnus?

"Dabas meistarklases Mores pļavās ir veidotas tā, lai būtu saistoši tajās piedalīties visai ģimenei - pavadīt laiku svaigā gaisā, vienlaikus iepazīstot vērtīgos augus, kas atrodami Latvijas pļavās," par gaidāmo pasākumu stāsta vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. "Piemēram, visa ģimene varēs iesaistīties "Pļavas stafetēs", uztaisīt ģimenes kroņus no Gaujas Nacionālā parka pļavās augošajiem vērtīgajiem augiem - vienlaikus uzzinot, kā tos sauc! -, un arī apgūt jaunas prasmes un zināšanas no pirtnieces par ģimenēm piemērotākajām slotiņām un augiem. Tā nu varēs noskaidrot, ar ko labāk pirtī pērt sievas, vīrus un bērnus, un kāda ir katra slotiņā ievītā auga iedarbība."

Dabas meistarklases Mores pļavās piedāvā vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" (no plkst.13 līdz 17):

-Kroņu darbnīcas - rotājies ar Mores pļavu augiem! Kroņu gatavošanas darbnīcu vadīs "Mammamuntetiem.lv" māksliniece Kristīne Lasmane. Varēs uzzināt un iemācīties pļavās augošo augu nosaukumus!

-Pļavas boulings, stafetes un spēles starp siena ķīpām un koka bluķiem. Jā, jautras rotaļas var sarīkot arī pļavā, izmantojot dabā pieejamos materiālus! Par dalību stafetēs iespēja saņemt Skrīveru saldumus.

-Ar kādām pirts slotiņām pērt sievas, vīrus un bērnus? Kuram derēs spriganās bērzu, čaukstošās apses, maģiskās vībotņu un smaržīgās liepziedu slotiņas? Kā pareizi siet slotiņas, varēsi uzzināt pirts slotu siešanas darbnīcā pie pirtnieces Līgas Rozes-Kļaviņas. Tāpat varēs uzzināt par pirts slotās sienamajiem piemērotākajiem augiem sievietēm, vīriešiem, bērniem, kā arī to, ko vēl var pagūt sasiet slotās augustā un varbūt pat rudenī?

NBS pabeiguši žoga posma izbūvi uz Latvijas-Krievijas robežas

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sadarbībā ar VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ir pabeiguši teju 20 kilometru gara žoga posma izbūvi uz LatvijasKrievijas robežas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departam...

NBS uz Latvijas–Krievijas robežas izbūvē 20 km žoga posmu
Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sadarbībā ar valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" ir pabeiguši teju 20 kilometru gara žoga posma izbūvi uz Latvijas–Krievijas robežas. Austrumu robežas stiprināšana gan turpināsies, tuvākajos piecos gados ieguldot 303 m...
Latvijas hokeja izlasei olimpiskajā kvalifikācijā būs jāiztiek bez Merzļikina un Bļugera
Latvijas hokeja izlase 19. augustā uzsāks gatavošanos gaidāmajam olimpiskās kvalifikācijas turnīram, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Harijam Vītoliņam šajā turnīrā būs jāiztiek bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju Teodora Bļugera un Elvj...


Komentāri