lv
6AALaV7w2dyJxqbc2UVeVnH3ZiabKYkA4a5Z28Rr
4029546

Šodien ar unikālu koncertu muzejā tiks atzīmēta Rīgas gadadiena (+VIDEO)

Šodien ar unikālu koncertu muzejā tiks atzīmēta Rīgas gadadiena (+VIDEO)

Johana Valentīna Mēdera daiļrade ir sadarbības fokusā, vienojot Latvijas, Igaunijas un Somijas mūziķus.

iektdien, 16.augustā plkst.18.00, ieskandinot Rīgas 823. dzimšanas dienas svētku norisi Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Kolonnu zālē notiks starptautiskas sadarbības koncerts "Vakara mūzika. Mēders un Bukstehūde" ar ansambļu "Ars Antiqua Riga" (Latvija), "Floridante" (Igaunija) un Somijas baroka orķestra (FiBO) solistu piedalīšanos.

Komponista un ērģelnieka Johana Valentīna Mēdera (1649-1719) mūžs ir cieši saistīts ar Rīgu un Tallinu. Viņš bijis Rīgas Doma ērģelnieks, darbojies arī Tallinas ģimnāzijā. Savukārt Dītrihs Bukstehūde (1637-1707), kura saknes meklējamas Ziemeļvalstīs, ir bijis ne tikai Mēdera laikabiedrs un draugs, bet viņa mūzika bieži tikusi Mēdera atskaņota. Tieši Johana Valentīna Mēdera daiļrade ir šīs sadarbības fokusā, vienojot Latvijas, Igaunijas un Somijas mūziķus.

Koncertā uzstāsies Somijas baroka orķestra (FiBO) vijolnieks Entonijs Marīni, ansambļa "Floridante" (Igaunija) solisti Terje Menni (vijole), Villu Vihermē (Villu Vihermäe, viola da gamba) un Sāle Fišere (klavesīns/pozitīvs), ansambļa "Ars Antiqua Riga" (Latvija) solisti Jānis Kurševs (tenors), Pēteris Vaickovskis (bass) un Ainārs Paukšēns (viola da gamba).

Koncerts tiek realizēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas "Kultūra", Igaunijas vēstniecības, Somijas vēstniecības un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja atbalstu.

Rīgas 823. dzimšanas dienas svētki Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā turpināsies arī sestdien, 17.augustā. Svētku programmā "Rīgas stāsti Rīgas muzejā" - ekskursijas visu paaudžu apmeklētājiem (12.00 - ģimeniska ekskursija bērniem kopā ar pieaugušajiem "Par Rīgu leģendās un teikās", 13.00 - ekskursija pastāvīgajā ekspozīcijā "Rīgas vēstures stāsti" angļu valodā, 14.00 - ekskursija pastāvīgajā ekspozīcijā "Rīgas vēstures stāsti" latviešu valodā. Dalība svētku programmā - ar muzeja ieejas biļetēm.

FK «Auda» futbolisti pagarinājumā zaudē Kosovā, nepārvar trešo kārtu Konferences līgas kvalifikācijā
Latvijas futbola klubs "Auda" ceturtdien Kosovā cieta zaudējumu un nespēja pārvarēt UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu. "Auda" pagarinājumā ar 1:3 zaudēja Kosovas vienībai "Drita", divu spēļu summā piekāpjoties ar 2:3.
"airBaltic" tuvojas finansiālam sabrukumam? Eksperta viedoklis

Jau vēstīts, ka "airBaltic" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 88,8 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā peļņai attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" finansiāli tuvojas sabrukumam un Latvijas valdībai būs jāpieņem ...

U-20 hokeja izlases treneris Ābols: Īstai spēku pārbaudei vajag stiprus pretiniekus
Gatavojoties U-20 pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti ceturtdien Rīgā sāka pārbaudes turnīru, kur komandas galvenais treneris Artis Ābols plāno izvērtēt vairāk nekā 50 kandidātu varējumu. Ābols vēlas spēku pārbaudi pret nopietniem pretiniekiem, jo...


Komentāri