lv
LLSBYNN8rUOkGjq4QO8AfKfCavXkA2Du4ODqOvBr
4020513

Noslēgusies Rail Baltica Iecavas apkopes punkta būvprojektēšana

Noslēgusies Rail Baltica Iecavas apkopes punkta būvprojektēšana

Noslēgusies dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Iecavas apkopes punkta būvprojektēšana, informē par "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) pārstāvji.

EDzL informē, ka no Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas saņemts noslēdzošais būvprojektēšanas saskaņojums par "Rail Baltica" Iecavas infrastruktūras apkopes punkta projektēšanas nosacījumu izpildi visām trīs būvatļaujām.

"Rail Baltica" pamattrases posms virzienā no Rīgas līdz Lietuvas robežai ir noteikts par prioritāru, tādēļ drīzumā paredzēts sākt būvniecību.

Uzņēmumā atzīmē, ka pirmie būvdarbi ārpus Rīgas plānoti tieši Iecavas apkopes punkta teritorijā, to sākotnēji iekārtojot kā būvniecības loģistikas bāzi "Rail Baltica" būvniecībai un izveidojot savienojumu ar esošo dzelzceļa tīklu tehnikas un materiālu transportēšanai no ostām.

Patlaban apkopes punkta teritorijā noslēgumam tuvojas atmežošanas darbi, norisinās būvprojekta izskatīšanas un būvdarbu sagatavošanas fāze no piesaistītā būvuzņēmuma puses. Pasūtītājs un būvnieks - pilnsabiedrība "E.R.B. Rail JV" - sadarbojas ar iesaistītajām pusēm, inženiertīklu turētājiem, valsts un pašvaldību iestādēm, lai sāktu darbus infrastruktūras apkopes punkta teritorijā.

Būvprojektēšanu EDzL uzdevumā veica Latvijas un Itālijas uzņēmumu apvienība - Itālijā dibināts inženieru uzņēmums "Sintagma Srl" un Latvijas projektēšanas uzņēmums SIA "BRD projekts".

EDzL skaidro, ka "Rail Baltica" izbūves laikā apkopes punkti Iecavā un Skultē kļūs par būvnieku pilsētiņām jeb loģistikas bāzēm, nodrošinot būvmateriālu, iekārtu un būvtehnikas uzglabāšanu un nepieciešamos sagatavošanas un apstrādes darbus.

Darbu sekmīgai nodrošināšanai infrastruktūras apkopes punktos paredzēts izveidot atbilstošu infrastruktūru, kur glabāt vajadzīgo aprīkojumu un tehniku, kas ļaus nodrošināt sliežu ceļu materiālu uzglabāšanu, montāžu, atjaunošanu, dzelzceļa sistēmu elementu uzglabāšanu, infrastruktūras tehniskās apkopes ritošā sastāva ekipēšanu un uzturēšanu darbspējīgā stāvoklī.

Iecavas infrastruktūras apkopes punkta kopējā platība plānota ap 16 hektāriem. Paredzēts izbūvēt 1435 milimetru (mm) platuma sliežu ceļus aptuveni 14 kilometru garumā, kā arī izbūvēt pieslēgumus tuvumā esošajiem 1520 mm platuma sliežu ceļiem.

Dodies bezmaksas ekskursijā pa Daugavpili gida pavadībā!

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta Tūrisma nodaļa aicina piedalīties ekskursijā un izzināt Latvijas otrās lielākās pilsētas vēstures līkločus un svarīgākos notikumus.

Izlases hokejisti pošas olimpiskajai kvalifikācijai, vārtsargs Šilovs gatavs sevi pierādīt katru dienu
Latvijas hokeja izlase oficiālu gatavošanos olimpiskajam kvalifikācijas turnīram sāks pirmdien, 19. augustā. Milānas ziemas olimpiskās spēles vairākiem hokejistiem gan ir milzu dzinulis, pamudinot treniņus sākt ātrāk nekā plānots, un jau kopš vasaras s...
Uzskatāmāk saņems informāciju par pārtikas produkta ražotājvalsti

Noteikumi "Noteikumi par pārtikas tirdzniecības vietā izvietojamo norādi par valsti, kurā ražots pārtikas produkts" stāsies spēkā 2024.gada 1.septembrī.

Lai uzlabotu pārtikas pircēju informētību par iegādājamo produktu izcelsmes valsti, valdība otrdien,...



Komentāri